Prejsť na obsah

Kostolianska cesta bude uzatvorená kvôli padajúcim kameňom

Približne v polovici decembra sa zintenzívnili zosuvy pôdy na Kostolianskej ceste, kde bola a je vyhlásená mimoriadna situácia. Padajúce kamene ohrozujú zdravie a životy ľudí, ktorí túto cestu využívajú. Od zajtra preto bude uzatvorená až do odvolania.

V tomto úseku už boli začiatkom januára tohto roku vykonané urgentné záchranné práce. Napriek tomu je potrebné uzavrieť ju, pretože je veľký predpoklad, že k uvoľneniu kameňov dôjde opätovne.
 
Včera bol na Magistráte mesta Košice zvolaný krízový štáb mesta Košice za účasti zástupcov orgánov štátnej správy, ktorý rozhodol, že cesta bude od zajtra (13.1.) od 09.00 hod. kvôli bezpečnosti uzatvorená. Mesto Košice o tejto skutočnosti informovalo starostov okolitých obcí – Družstevná nad Hornádom, Kostoľany a Sokoľ, takisto spoločnosť Eurovia (kameňolom), Eurobus a Košický samosprávny kraj. Počas uzávierky budú zhodené uvoľnené kamene. V priebehu ďalších mesiacov plánuje Mesto Košice spevniť svah zemnými valmi, záchytnými sieťami a betónovými zábranami.