Prejsť na obsah

Krehké duše podporili Richard Raši aj Renáta Lenártová

Kultúrno-spoločenské podujatie Krehké duše svojim Košiciam II. prišli včera popoludní na Hlavnú ulicu podporiť aj primátor Košíc Richard Raši a viceprimátorka Renáta Lenártová. Obaja akciu otvorili a pozreli si vystúpenia nie len tých, ktorí si liečia dušu.
Psychosociálne centrum Košice včera pripravilo pre návštevníkov Košíc kultúrno-spoločenský program, na ktorom sa od 14.00 hod. na Dolnej bráne predstavili hendikepované deti aj dospelí. Košičania mohli vidieť divadelné predstavenie, tanečné vystúpenie a výstavu umeleckých prác pod názvom Cesta svetla a Cesta Duše. Na stoloch pri Dolnej bráne tiež rozložili stolíky, na ktorých vystavili očarujúce umelecké výrobky, ktoré zhotovili telesne a mentálne znevýhodnení a duševne chorí ľudia.
Do programu sa zapojili organizácie OZ Podané ruky, Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, CVČ Mikádo, Maják n.o., Domko – Domov sociálnych služieb, OZ ArtEst a ďalší.
„Som veľmi rád, že Psychosociálne centrum zorganizovalo takéto podujatie, pretože si myslím, že všetci ešte máme čo dávať hendikepovaným ľuďom. Spoločnosť je pre nich ešte veľkým dlžníkom. Táto akcia je dôkazom, že aj hendikep sa dá prejaviť do umenia a mnohí z nich robia také veci, aké my ostatní nedokážeme ani len napodobniť. Je to zároveň krok k tomu, aby sa každý bez ohľadu na to, či je zdravý alebo hendikepovaný, zapojil do spoločnosti a stal sa jej súčasťou," povedal primátor Richard Raši.