Prejsť na obsah

Kultúrne leto v Košiciach odštartovalo Strojár festom

Oddnes si môžu Košičania v centre mesta vychutnať sériu kultúrnych podujatí v rámci Kultúrneho leta. Dolná brána bude celé leto dejiskom tanečných, hudobných, speváckych či divadelných vystúpení.
 

Košické Kultúrne leto odštartovalo dnes dopoludnia na Dolnej bráne festivalom Strednej priemyselnej školy Strojníckej v Košiciach – Strojár festom, na ktorom sa predstavili kapela SPŠS a Domino Efekt, mažoretky Ragtime, Zuzana Szillagyiová, zábavná kapela Traky a tanečný klub Ellegance.
Slávnostným príhovorom ho otvorila viceprimátorka Renáta Lenártová, ktorá vyzdvihla potrebu takýchto aktivít v našom meste.
„Centrum Košíc je atraktívnym miestom na trávenie voľného času a spojitosť jeho letnej atmosféry s kultúrou je dobrým krokom k tomu, aby naň návštevníci nikdy nezabudli. Kultúrne leto ponúka bohatý a zaujímavý program, v ktorom si každý nájde to svoje a preto verím, že všetci strávite príjemné leto v uliciach nášho mesta," dodáva viceprimátorka.

V mesiacoch júl, august a september si budú môcť domáci i návštevníci metropoly východu pozrieť ďalšie pútavé podujatia, medzi ktorými nebudú chýbať vystúpenia folklórnych súborov nielen zo Slovenska, koncert klasickej, džezovej aj modernej hudby, divadelné predstavenie Don Quijote de la Ancha v réžii Bolka Polívku či koncert sólistov Budapeštianskej interoperety. Osobitnou časťou Kultúrneho leta je Košické historické leto v mestskom parku, počas ktorého budete môcť vidieť tri predstavenia historického šermu v dobových kostýmoch v prevedení občianskeho združenia Via Cassa.

Letné mesiace vyplní kultúrou aj Staromestské kultúrne leto, ktoré ponúka vystúpenia na Dolnej bráne každý štvrtok o 17.00 hod. Podrobný program podujatí nájdete na našej webovej stránke www.kosice.sk v sekcii Kultúrne podujatia/Kultúrne leto v Košiciach.