Prejsť na obsah

Kvôli potvrdenému koronavírusu sa až do odvolania predlžuje zákaz prijímania občanov v kanceláriách košického magistrátu

Pred týždňom informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) vedenie mesta Košice, že sa v budove Magistrátu mesta pohybovala osoba s pozitívnym testom na nový koronavírus. Tá prišla do priameho, resp. nepriameho kontaktu s viacerými zamestnancami mesta vrátane jeho vedenia. Do povinnej karantény nastúpilo 38 osôb vrátane zamestnancov magistrátu mesta Košice. Niekoľko desiatok osôb zároveň zostalo doma v dobrovoľnej karanténe.

Na základe odporúčania RÚVZ pristúpilo Mesto Košice z týchto dôvodov k viacerým opatreniam. Uplynulých sedem dní mala verejnosť zakázaný prístup do kancelárií Magistrátu mesta Košice s výnimkou prízemia.

Dnešným rozhodnutím riaditeľa magistrátu mesta Košice Marcela Čopa sa toto opatrenie aj vzhľadom na prebiehajúce epidemiologické šetrenia predĺžilo až do odvolania. Občania si však aj naďalej môžu vybaviť svoje úradné záležitosti na prízemí v priestoroch pri kancelárii prvého kontaktu počas štandardných úradných hodín.

RÚVZ v súčasnosti aj naďalej vykonáva epidemiologické šetrenie všetkých ľudí, ktorí prišli do kontaktu s osobou, u ktorej sa preukázal pozitívny test na nový koronavírus. O konkrétnych podrobnostiach vrátane výsledkov testov by mal RÚVZ informovať vedenie mesta Košice koncom tohto týždňa.