Prejsť na obsah

Kytica jarných melódií

Mesto Košice a ZUŠ Jantárová v Košiciach pozývajú všetkých milovníkov vážnej hudby 24. marca 2010 o 17.00 h na koncert Kytica jarných melódií. Jarnú atmosféru vo Veľkej sále Historickej radnice (Hlavná 59) poslucháčom navodia okrem iného aj Maďarské tance, 1. časť Allegro od Györeho v podaní ľudovej hudby Jantár, Grečaninov Figliar v podaní Laury Tomečkovej, Prelúdium C dur od Krentzlina a Debussyho Černoško v podaní Juraja Mička, ako aj Kabalevského Tanec v podaní Terézie Takáčovej. Koncert je druhým podujatím 3. ročníka projektu Predstavujeme košické talenty, poslaním ktorého je priblížiť košické umelecké školstvo širokej verejnosti a podporiť talentované detí a mládež v umeleckej oblasti. Do projektu sú zapojené všetky umelecké školy v Košiciach, konkrétne ZUŠ Márie Hemerkovej (Hlavná 68), ZUŠ Bernolákova 26, ZUŠ Jantárová 6, SZUŠ Krosnianska 6, SZUŠ Boby Brelly, Hroncova 23, SZUŠ Starozagorská 10, SZUŠ Kmeťova 23, Konzervatórium Košice, Timonova, Súkromné konzervatórium, Kmeťova a Stredná umelecká škola Exnárova.

„V prvom rade ide o podporu neprofesionálnej kultúry a vtiahnutie čo najväčšieho počtu detí a mládeže do mimoškolských aktivít, čo je jedným zo spôsobov zmysluplného využívania voľného času. Projekt je určený pre všetky umelecké školy v Košiciach. Nadaným deťom a mládeži umožňuje vystupovať v atraktívnom prostredí, čím dochádza k umocňovaniu, zveľaďovaniu, rozvíjaniu a zdokonaľovaniu ich talentu. Mesto za týmto účelom poskytuje jednotlivým školám zdarma priestory veľkej sály,"
uviedol v tejto súvislosti viceprimátor Košíc Marek Vargovčák. V rámci tretieho ročníka projektu sa do konca roka 2010 predstavia tri stredné umelecké školy a sedem základných umeleckých škôl pôsobiacich v Košiciach.


Zdroj: Referát marketingu a cestovného ruchu

Prílohy