Prejsť na obsah

Leto v Košiciach osvieži aj viacero kultúrnych, hudobných a tanečných podujatí

Okrem sezóny na kúpalisku v piatok 17. júna štartuje aj Košické leto 2022, ktoré prinesie bohatý program pod taktovkou mesta. Malí aj veľkí sa môžu tešiť na podujatia venované zábave, hudbe, tancu, spevu, kultúrnym podujatiam, vodným svetelným show, diskusiám či rodinným piknikom.

Otváracím programom bude v piatok podvečer šou SPIRIT Hlavná. Výnimočná módna a hudobná prehliadka so špeciálnym hosťom Robom Opatovským oživí priestor medzi Dómom sv. Alžbety a Kaplnkou sv. Michala.

„Košické leto 2022 prinesie spolu s Letom v Kulturparku a množstvom športových aktivít takmer poldruha stovky podujatí, z ktorých si, verím, každý Košičan, ale i návštevník či turista v našom meste bude vedieť vybrať to svoje. Dramaturgia je prioritne zameraná na celé rodiny, no nezabúdame ani na menšinové žánre a programy, ktoré oslovia konkrétne skupiny ľudí. Jeseň ukáže, ako sa nám to podarilo, ja v kútiku duše verím, že to vyjde na jednotku,“ pozýva na bohaté kultúrne leto vedúci referátu kultúry Magistrátu mesta Košice Richard Herrgott.

Centrom diania bude Plávajúca fontána

Hlavným dejiskom letných víkendových popoludní a večerov bude obľúbený hudobný altánok v Mestskom parku Košice so svojou hlavnou atrakciou, ktorou je interaktívna Plávajúca fontána. Záverečný program sa koncom augusta uskutoční v Kulturparku na Kukučínovej ulici.

„Zrekonštruovaná Plávajúca fontána sa stane dôstojnou pýchou mesta a zároveň ďalším kultúrnym centrom. To prispeje nielen k aktívnemu oddychu, ale aj k obohateniu kultúrneho života všetkých, ktorí naše mesto majú radi, presne tak, ako to zažívame v zahraničí,“ doplnil Herrgott.

Kompletný program Košického leta 2022 nájdete na odkaze https://www.facebook.com/events/1053754478880923/1053754505547587/?active_tab=about