Prejsť na obsah

Leto v parku prilákalo nielen Košičanov

Leto v parku pod hlavičkou Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 aj naďalej priťahuje pozornosť Košičanov. Druhý týždeň programu organizátorov milo prekvapil nárastom publika. Kocúr a ježibaba, hlavné postavy rozprávky Kocúr v čižmách v podaní skvelých hercov Divadla Actores Rožňava zaujali svojím ostrovtipom a získali si srdcia detí aj ich rodičov. V nedeľu sa kasárenský park na Kukučínovej ulici premenil na rozprávkovú tvorivú dielňu plnú zážitkov a emócií.

Okrem divadla prilákala stovky návštevníkov tvorivá dielňa obľúbenej servítkovej techniky. Za posledný víkend sa tak celková návštevnosť podujatí Leta v parku zvýšila o niekoľko stoviek divákov všetkých generácií. „Máme radosť z toho, že nielen Košičania objavili ponúknutú zelenú zónu v meste, aj keď našich podujatí, sa podľa realizovaného prieskumu zúčastnili aj mladí z Prešova, či Sabinova", uviedla manažérka pre umelecké projekty Romana Maliti. „Nesmierne nás teší, že takto koncipovaný program, ponuka „inej" kultúry a podujatie tohto formátu Košičania chcú a podporujú ho svojim aktívnym záujmom. Ľudia pozitívne hodnotia kontinuitu štruktúry programu, teda to, že každý štvrtok ich čaká kino, každý piatok dobrý koncert a v nedeľu výborný program pre viacgeneračné publikum a najmä deti."  dodala.

Vo štvrtok 13. augusta sa bude premietať vizuálne strhujúci a ojedinelý projekt na hranici Hollywoodu a Bollywoodu, film s názvom Pád. V piatok 14. augusta to bude koncert formácie Plastic Swans, ktorej vznik veľmi úzko súvisí s básnickou tvorbou Williama Blakea a Allena Ginsberga. Koncert tejto kapely nás vtiahne do neustále sa meniaceho víru skúseností a inšpirácií. V úvode sa predstaví ružomberská progresívna pop/funková kapela Švepes, ktorá má na svojom konte už tri demo albumy. Švepes je svieži vietor v plachtách slovenskej alternatívy. Nedeľa bude opäť patriť rodinám a deťom. Divadlo na peróne uvedie predstavenie Zabudnutá rozprávka, ktoré je určené najmenšiemu divákovi. Staršie deti privítame na tvorivej dielni písma a po zotmení premietneme film Ako sa varia dejiny.

V prípade nepriaznivého počasia sa podujatia Leta v parku konať nebudú.
Sledujte aj www.kosice2013.sk



zdroj:
Jana Krajkovičová
PR manager EHMK