Prejsť na obsah

Maďarskí turisti majú naše mesto v obľube

Na tohtoročnom 31. ročníku najväčšieho veľtrhu cestovného ruchu Utazás 2008 v Budapešti sa zúčastnilo 924 vystavovateľov zo 49 krajín sveta. Podujatie bolo určené pre odbornú aj laickú verejnosť a celkovo si ho prišlo pozrieť približne 65 000 návštevníkov.

Na veľtrhu nechýbali ani zástupcovia Košíc, ktorí pozývali turistov na návštevu nášho mesta spolu s ďalšími dvadsiatimi vystavovateľmi v Slovenskom národnom stánku. Ten patril na veľtrhu k najnavštevovanejším. Okrem množstva prospektov o možnostiach cestovného ruchu na Slovensku a prezentácie atraktívnych miest našej krajiny cez dataprojektor, ponúkal slovenský stánok návštevníkom aj kultúrny program a degustáciu slovenských jedál a nápojov.

Zástupcovia SACR zorganizovali počas veľtrhu aj tlačovú konferenciu so sloganom - „Ak 2008, tak Slovensko…", na ktorú prišlo viac ako 40 novinárov z odborných cestovateľských periodík.

„Nás môže tešiť, že spomedzi slovenských regiónov je u maďarskej verejnosti o Košice stále veľký záujem. V kurze bol hlavne nový propagačný materiál, vydaný špeciálne pre tento veľtrh," doplnil M. Hezsely z Informačného centra mesta Košice.

Zdroj: ICMK