Prejsť na obsah

Medzinárodné majstrovstvá vo varení v Katowiciach

V spolupráci s mestom Košice a na pozvanie Oddelenia zahraničných vecí mesta Katowice sa v dňoch 17. až 19. marca 2010 zúčastnia 6 žiaci vo veku 12- 16 rokov a ich pedagógovia zo Špeciálnej základnej školy Opatovská cesta 97 v Košiciach na Medzinárodných majstrovstvách vo varení pre žiakov s miernym mentálnym postihnutím.

"Zámerom súťaže, ktorej usporiadateľom je Zoskupenia špeciálnych škôl v Katowiciach, je intelektuálna integrácia žiakov so zdravotným postihnutím, ich oboznámenie sa s kultúrou iných národov, podpora zdravého životného štýlu, rozvíjanie manuálnych zručností študentov, rozvíjanie zručností pri spolupráci v rámci skupiny ako aj rozvíjanie ich predstavivosti," uviedla Helena Jeníková , vedúca Oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice.

Súťažiaci budú mať možnosť predstaviť svoju krajinu prostredníctvom pripraveného jedla a tiež formou krátkej prezentácie o svojej krajine a regióne, ktorý zastupujú. Výsledkom súťaže budú nielen pripravené jedlá, ale aj spoločne vytvorená kuchárska knižka.