Prejsť na obsah

Mesto Košice dnes premiérovo ponúka voľné pracovné miesta na Profesia days

V Spoločenskom pavilóne na Triede SNP sa dnes začal tretí ročník festivalu pracovných a vzdelávacích príležitostí, Profesia days Košice. Návštevníci a záujemcovia o prácu majú možnosť stretnúť so zástupcami vyše stovky firiem z celého Slovenska aj regiónu. Po prvý raz v histórii Profesia days sa medzi vystavovateľmi prezentuje aj Mesto Košice.

To ponúka na festivale pracovných príležitostí 24 voľných pracovných miest.

„Profesia days Košice je aj pre nás vynikajúcou príležitosťou a spôsobom ako nájsť šikovných a odborne fundovaných ľudí, ktorí by mohli pre mesto a jeho obyvateľov pracovať na rôznych pozíciách v rámci mestských štruktúr. Naša prezentácia a ponuka pracovných miest je zároveň opäť ďalším dôkazom toho, že aj pri výbere zamestnancov na akúkoľvek pozíciu je pre nás najdôležitejšia odbornosť a nie rôzne kamarátske väzby či politické dohody,“ zdôraznil  primátor mesta Jaroslav Polaček (nezávislý).

Mesto prezentuje aj dobrovoľníctvo, o práci v samosprávne porozpráva hovorca Vladimír Fabian

Okrem možností zamestnania propaguje Mesto Košice v Spoločenskom pavilóne aj projekt dobrovoľníctva, keďže je pre tento rok Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva. V propagačnom stánku Srdce v meste sa môžu nielen jednotliví záujemcovia o dobrovoľnícke aktivity, ale aj združenia a organizácie priamo zaregistrovať do mestskej dobrovoľníckej databázy.  Svoje zastúpenie bude mať mesto aj na hlavnom pódiu. O tom, že práca v samospráve môže byt zaujímavou výzvou aj pre mladých ľudí, porozpráva o 11.00 hod. hovorca mesta Vladimír Fabian.

V uplynulom roku prišlo do Spoločenského pavilónu až 5 000 návštevníkov, podobné čísla by mohli byť aj dnes. Na 3. ročníku festivalu príležitostí nechýbajú firmy z oblastí IT, administratívy, obchodu a služieb, bankovníctva a financií, výroby a priemyslu a ďalších. Okrem samotných pracovných miest ponúkajú odborné konzultácie a kariérne poradenstvo, ale aj modelové pohovory. Súčasťou sú aj populárne osobnostné, jazykové a IT testovania s certifikátom.  

Vystúpi aj "Čeky" alebo admini zo Zomri

Keďže Profesia days Košice nie sú obyčajným veľtrhom práce, ale festivalom príležitostí pre každého, na svoje si prídu aj tí, ktorí sú so svojou prácou spokojní, no majú chuť inšpirovať sa príbehmi známych a úspešných osobností z kultúry, športu či médií, alebo si chcú rozšíriť svoje profesionálne vedomosti. V programe vystúpi napríklad Marián Čekovský, speváčka Lina Mayer či admini stránky ZOMRI.

Novinkou tohto ročníka budú tzv. Ostrovy príležitostí – priestory vyčlenené pre workshopy a firmy pôsobiace v danej oblasti. Záujem o prácu v marketingu a IT je veľmi vysoký, práve preto sa tento rok môžu návštevníci tešiť na Ostrov kreativity a marketingu a Ostrov startupov & IT. Predstavia sa v nich zástupcovia lokálnych agentúr či marketéri z interných oddelení firiem, IT špecialisti a začínajúci či etablovaní podnikatelia. Tieto dva ostrovy doplní Ostrov zdravia zameraný na work-life balance, čiže ako zosúladiť osobný život s tým pracovným, čo je v dnešnej hektickej dobe veľmi aktuálne. Okrem workshopov budú súčasťou Ostrova zdravia aj merania tuku, zraku a tiež zdravé firmy, ktoré poskytujú svojim zamestnancom „zdravé“ benefity.

Festival príležitostí Profesia days Košice potrvá dnes do 19.00 hod. , vstupenky sú dostupné zadarmo na www.profesiadays.sk.

 

Pracovné miesta, ktoré ponúka na Profesia days Mesto Košice

Bytový podnik mesta Košice, s.r.o. - správca informačných technológii - referent IKT; právnik, správca, energetik, maliar, murár, natierač, elektroinštalatér, vodoinštalatér, podlahár PVC - spolu 10 miest.

Tepelné hospodárstvo s.r.o. - referent pre evidenciu majetku a ekonomické analýzy; referent účtovania skladu

K-13 - Košické kultúrne centrá - moderátor-redaktor

Správa mestskej zelene v Košiciach - projektant, majster, vodič nákladného auta-autobusu, vodič nákladného auta-strojník ťažkého mechanizmu, záhradník

Zoologická záhrada Košice - ošetrovateľ-chovateľ-akvarista, ošetrovateľ - chovateľ koní, ošetrovateľ-chovateľ exotických vtákov-sokoliar, zvárač-údržbár, pedagogický pracovník na oddelení vzdelávania a marketingu. 

Stredisko sociálnej pomoci mesta KE - zdravotná sestra.