Prejsť na obsah

Mesto Košice hľadá cez transparentné konkurzy šéfov referátu športu a parkovania

Košický magistrát od začiatku roka vypísal viaceré výberové konania na obsadenie voľných pracovných miest s cieľom priniesť do verejnej správy čo najviac odborníkov, ktorí sa budú podieľať na rozvoji mesta. V utorok boli na webstránke mesta zverejnené dve výberové konania na vedúceho referátu parkovania a vedúceho referátu športu. Pri oboch pozíciách je povinné vysokoškolské vzdelanie II. stupňa a aspoň trojročná odborná a manažérska prax. Uzávierka prihlášok oboch výberových konaní je 10. mája 2019. 

Primátor: Stávame sa jedným z najatraktívnejších zamestnávateľov v Košiciach

Šport a skvalitnenie parkovania patria medzi hlavné priority nového vedenia mesta Košice. Aj prostredníctvom transparentných výberových konaní, ktoré naši predchodcovia nerobili, chceme na miesta vedúcich odborov zabezpečiť kvalitných odborníkov nielen so skúsenosťami, ale aj s novými nápadmi. Teší ma, že sa postupne stávame jedným z najatraktívnejších zamestnávateľov v rámci Košíc. Dokumentujú to napr. aj štatistiky z výberových konaní na voľné pracovné miesta, ktoré sa uskutočnili tento rok. Na post právnika na oddelení školstva 8 sa prihlásilo osem ľudí a referentom pre dopravu chcelo byť až 17 záujemcov,“ informoval primátor Jaroslav Polaček (nezávislý). 

Personálny referát magistrátu dostáva každý týždeň viaceré žiadosti o prijatie na rôzne pracovné pozície v rámci mesta, mestských podnikov alebo ďalších inštitúcii v rámci zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. V rámci postupne realizovaných zmien organizačnej štruktúry magistrátu budú aj v ďalších týždňoch pribúdať nové výberové konania, o ktorých podmienkach sa bude možné bližšie dozvedieť na adrese www.kosice.sk/clanky/skupina/vyberove-konania 

Výberové konania prebiehajú aj na miesta riaditeľov desiatich škôl

Momentálne napríklad prebiehajú výberové konania na miesta referenta pre správu daní a miestny poplatok a referenta pre účtovníctvo. Uchádzači o obe pracovné pozície by sa mali prihlásiť do 30. apríla. Zároveň primátor mesta Košice Jaroslav Polaček v uplynulých dňoch vypísal aj konkurzy na riaditeľov desiatich základných škôl. Tí, čo chcú viesť ZŠ Belehradská 21, ZŠ Bruselská 18, ZŠ Hroncova 23, Košice, ZŠ Ľ. Podjavorinskej 1 a ZŠ Užhorodská 39 by mali svoju prihlášku a potrebné doklady do výberového konania doručiť najneskôr do 10. mája 2019. Záujemcovia o post riaditeľa na ZŠ Družicová 4, ZŠ Fábryho 44, ZŠ Janigova 2, ZŠ Krosnianska 2 a ZŠ Krosnianska 4 by svoju prihlášku a potrebné doklady mali na oddelenie školstva magistrátu doručiť do 14. mája 2019.