Prejsť na obsah

Mesto Košice podporí školákov v hádzanej

„Objavte hádzanú" je motto športovej mládežníckej akcie s názvom Deň košickej hádzanej, určenej košickým školákom. Jej cieľom je propagovať šport ako zdraviu prospešnú aktivitu pre mládež. Svojou účasťou ju už tento štvrtok podporí aj primátor Košíc Richard Raši.

Deň košickej hádzanej sa uskutoční, pod záštitou Mesta Košice a v spolupráci s Mestským hádzanárskym klubom Košice, v Hádzanárskej hale už zajtra 24.novembra o 11.00 hod. za účasti 1300 detí základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice.

Na tie budú v hale čakať profesionáli z MHK, ktorí ich počas dňa zasvätia do tajov tohto úspešného športu. Predvedú názorné ukážky hádzanárskych schopností hráča a tiež modelový zápas, do ktorého zapoja aj samotné deti. Okrem zábavy čaká na každého účastníka prekvapenie.
„Od nástupu na magistrát sa snažím podporovať všetky športy, ktoré deti v Košiciach vykonávajú. Mňa samého viedli rodičia k pohybu od detstva, dodnes som jeho fanúšikom a zástancom zdravého životného štýlu. Ako primátor mesta mám záujem dať všetkým košickým deťom priestor, aby si našli šport, ktorý ich bude tešiť a získajú tak základ zdravého spôsobu života aj do dospelosti" povedal primátor Košíc Richard Raši.