Prejsť na obsah

Mesto odovzdalo výťažok z predaja primátorského punču

„Len múdry človek vie, že pomáhať druhým dáva nášmu životu zmysel." Aj v tomto duchu sa niesol nedeľňajší benefičný koncert Košičania Košičanom v Historickej radnici, na ktorom mesto Košice odovzdalo finančný výťažok primátorského punču trom organizáciám.

Ani tohoročné Vianoce sa v Košiciach nezaobišli bez tradičného primátorského punču. Pri jeho stánku v Košiciach sa počas 19 predvianočných dní zastavovali štedrí ľudia, ktorí vedeli, že jeho kúpou podporia ľudskú solidaritu. Niekoľkokrát ponúkal punč aj samotný primátor Richard Raši, ktorý zaň spolu s Košičanmi vyzbieral krásnu sumu – 13 100,63 eur. Uplynulú nedeľu ňou urobili radosť tým, ktorí to najviac potrebujú.

Na slávnostnom koncerte vystúpili Košický detský a mládežnícky spevokol a Košický spevácky zbor učiteľov, Klasik Band, Orchester Gustava Broma, Zdenka Predná, Andrea Zimányiová, Lukáš Adamec, Jesuz Lazaro a Nataša Džunková. Všetci tí spievali a hrali Košičanom, ktorí sa mohli prísť na tento koncert pozrieť zadarmo. Galavečera sa okrem iných hostí zúčastnilo aj samotné vedenie mesta – primátor Richard Raši, viceprimátorka Renáta Lenártová a viceprimátor Ladislav Lazár.

Dobročinný večer otvoril dialóg otca a syna o tradícii primátorského punču v Košiciach, po ktorej sa divákom prihovoril primátor:
„Dovoľte, aby som vás všetkých privítal. Nie sme tu samozrejme iba kvôli samotnému primátorskému punču, ale predovšetkým kvôli všetkým dobrým ľuďom, ktorí dokážu myslieť na iných. Teda kvôli vám všetkým, ktorí ste podporili túto skvelú myšlienku," povedal. Potom už nasledoval kvalitný umelecký program, prepletený aktmi obdarovania a ďakovnými príhovormi.

Výťažok bol v podobe symbolického šeku venovaný trom organizáciám: Svetielko pomoci (nezisková organizácia) – prepravná služba pre cieľovú skupinu detí s onkologickým ochorením; Cesta nádeje (príspevková organizácia) - opatrovateľská služba pre seniorov a občanov s ťažkým zdravotným postihnutím a Klub cystickej fibrózy (občianske združenie) - špeciálne poradenstvo pre rodičov s deťmi, ktoré trpia cystickou fibrózou. Tomu venoval primátor Richard Raši a viceprimátor Ladislav Lazár ešte 500 eur z ich spoločného združenia Spolu pre východ.
„Myslím, že v našom meste je veľa dobrých ľudí. Mnohí z Košičanov dokážu nezištne pomáhať druhým. Mesto, ktoré má takýchto skvelých obyvateľov, sa nemusí báť o svoju budúcnosť... Vďaka vám Košičania!" dodal primátor.