Prejsť na obsah

Mesto pokračuje v súvislých opravách ciest a chodníkov

V siedmich mestských častiach budú v najbližších týždňoch pokračovať ďalšie súvislé opravy ciest a chodníkov. Rekonštrukcia sa uskutoční na uliciach Krosnianska, Hronská, Masarykova, Turgenevova, Obrancov mieru, Petzvalova, Americká trieda a Magnezitárska.  

Rekonštrukcie budú hotové do konca roka

Primátor Jaroslav Polaček podpísal zmluvu so zhotoviteľom, ktorým je košická spoločnosť Eurovia SK. Tá ako jediný uchádzač uspela vo verejnom obstarávaní s ponukou vo výške 3,145 milióna eur s DPH. Mesto Košice bude práce financovať z dodávateľského úveru, ktorého splatnosť je 10 rokov. Rekonštrukcie sa v daných lokalitách začnú v polovici septembra, pričom práce potrvajú približne tri mesiace.  

Prvá etapa súvislých opráv je takmer hotová

Spomínané stavebné práce sú súčasťou druhej etapy projektu „Opravy asfaltových povrchov a práce na komunikáciách vo vlastníctve mesta Košice.“ Spoločnosť Eurovia už od polovice mája realizuje aj prvú časť tohto projektu, pričom pracuje na súvislých opravách ciest a chodníkov v celkovej dĺžke 5,5 km za 4,56 milióna eur. 

Motoristi už môžu využívať opravenú Čermeľskú cestu, Lomonosovovu a Jaltskú ulica. Na prelome augusta a septembra k nim pribudne aj Pražská ulica a v závere septembra bude dokončená Trieda KVP. Mesto v tejto súvislosti žiada motoristov, aby naďalej rešpektovali dočasné dopravné značenie na spomínaných úsekoch ciest.

Opravujú sa aj chodníky, výtlky a schodiská

Zhotoviteľ má v Košiciach na starosti aj opravy chodníkov, schodísk a výtlkov vo viacerých mestských častiach. Dokončené sú už chodníky na Dneperskej a Poludníkovej ulici v mestskej časti Nad jazerom. Na vynovené chodníky vrátane obrubníkov sa môžu tešiť aj obyvatelia ďalších mestských častí. Cestári pracujú na Ulici Slobody, Laboreckej, Jarnej, Odborárskej, Sofijskej, Šafárikovej ulici a začať sa má aj oprava schodiska na Muránskej ulici.  

Pokračujú aj práce na opravách podľa schváleného Plánu súvislých opráv ciest a chodníkov, opravujú sa tiež výtlky vo všetkých mestských častiach v správe mesta Košice a čistia sa aj zanesené uličné žľaby a vpuste.

Občania majú už dlhodobo možnosť upozorniť na neopravený výtlk. Popis výtlku a jeho polohu môžu mestu Košice poslať e-mailom na adresu -  vytlky@kosice.sk.