Prejsť na obsah

Mesto prijalo v piatok ďalšie opatrenia na zamedzenie šírenia koronavírusu

Mesto Košice aj dnes podniklo viacero opatrení pre zamedzenie šírenia koronavírusu. Zároveň sme sa spolu s ďalšími samosprávami podieľali na tvorbe pripomienok a odporúčaní pre Ministerstvo vnútra SR. V ňom sme na základe rôznych poznatkov z aplikačnej praxe pri realizácii preventívnych opatrení požiadali o pomoc a urýchlené riešenie zlepšenia bezpečnosti a zdravia našich obyvateľov. Veríme, že čo najskôr dostaneme odpoveď.  

Vyzvali sme bytové spoločenstvá, aby každý deň dezinfikovali spoločné priestory 
Vyzývame spoločenstvá vlastníkov bytov, bytové družstvá a ďalších správcov bytov na území mesta, aby v rámci opatrení na zamedzenie šírenia koronavírusu zabezpečili každodennú dezinfekciu kľučiek, zábradlí, výťahov a ďalších spoločných priestorov, v ktorých dochádza k častému pohybu nájomníkov.
 
Zároveň odporúčame Košičanom, aby nepoužívali vo svojich firmách, obchodných prevádzkach a ďalších priestoroch vrátane bytov klimatizáciu alebo vzduchotechniku. Vedenie mesta už v štvrtok zakázalo na magistráte, v DPMK, v ďalších mestských podnikoch a organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti používanie vzduchotechniky a klimatizácie.

Pripojili sme sa k výzve Rúško nie je hanba
Mesto sa dnešným dňom pripojilo k výzve Rúško nie je hanba. Chceme byť zodpovední a aj my zo svojej pozície robíme všetko pre to, aby sa koronavírus nešíril ďalej. Aj zamestnanci mesta, ktorí dnes kvôli plneniu naliehavých pracovných úloh, pracovali v priestoroch magistrátu, mohli využiť hygienický balíček, v ktorom bolo rúško, rukavice a dezinfekčný prostriedok.
 
Dnes sme dali až do odvolania pokyn aj na úplné uzatvorenie našej ZOO. Veríme, že tieto nepopulárne opatrenia, ktoré už niekoľko dní robíme, prinesú už čo najskôr svoje výsledky a do metropoly východu sa vráti bežný život vo všetkých jeho podobách.