Prejsť na obsah

Mesto v Kavečanoch zrekonštruovalo cestu k ZOO za takmer štvrťmilióna eur

Cesta cez Kavečany do ZOO konečne prestala mátať tlmiče motoristov. Tí sa namiesto počítania 50 odtieňov sivej na rokmi len plátaných úsekoch môžu tešiť na nový asfalt.

Mesto Košice spolu so spoločnosťou Eurovia SK uplynulý piatok slávnostne odovzdalo takmer kilometrový opravený úsek na Gazdovskej a Budanovej ulici. Celková hodnota investície do zlepšenia dopravy v tejto mestskej časti predstavovala sumu takmer 250 000 eur.

Primátor: Pomohli sme obyvateľom a aj návštevníkom ZOO

„Opravy schátraných chodníkov, ciest a most sú našou dlhodobou prioritou. Obyvatelia oboch ulíc v Kavečanoch čakali desiatky rokov na ich rekonštrukciu. Táto investícia v sebe skrýva niekoľko rozmerov. Pomohli sme ňou obyvateľom Kavečian, aby sa tu dalo lepšie žiť. Zároveň máme krásnu ZOO, no cestné spojenie bolo značne neuspokojivé. Už to neplatí a preto aj zážitok zo ZOO bude pre návštevníkov lepší,“ uviedol primátor mesta Jaroslav Polaček (nezávislý). 

Starosta Kavečian a mestský poslanec Martin Balčík (KDH) vyzdvihol, že prieťah ich mestskou časťou má konečne parametre kvalitnej cesty. Zdôraznil najmä zlepšenie kvality života obyvateľov, ktorí v priebehu jedného roka dostali nový chodník a kompletne zrekonštruovanú cestu.    

M. Balčík: Verím, že už onedlho prídu aj ďalšie investície

„Nielen naši obyvatelia, ale aj návštevníci alebo zamestnanci ZOO by vedeli rozprávať, po akej ceste v dezolátnom stave museli roky jazdiť. Preto som maximálne šťastný a ďakujem mestu Košice za to, že sa mohla uskutočniť rekonštrukcia oboch dopravne najvyťaženejších ulíc v našej mestskej časti. My sme ešte predtým mysleli aj na chodcov, keď sme z vlastných zdrojov vybudovali nové chodníky cez Gazdovskú a Budanovú ulicu vrátane dažďovej kanalizácie pod oboma chodníkmi. Verím, že našich obyvateľov aj v spolupráci s mestom už čoskoro potešíme aj ďalšími investíciami,“ dodal starosta.