Prejsť na obsah

Mesto vypísalo konkurz na šéfa DPMK a Náčelníka Mestskej polície

Mesto Košice zverejnilo v uplynulých dňoch dve výberové konania na riadiace posty vo svojich organizáciách. Do 12. novembra 2019 sa môžu prihlásiť všetci záujemcovia do opakovaného výberového konania na post generálneho riaditeľa a člena Predstavenstva Dopravného podniku mesta Košice. To vyhlásil primátor mesta Jaroslav Polaček po tom, čo víťazný uchádzač z predchádzajúceho výberového konania Tomáš Kizek nezískal pri návrhu na svoje menovanie dostatočnú dôveru poslancov mestského zastupiteľstva.

Do výberového procesu budú zaradení len tí uchádzači, ktorí najneskôr do 21. novembra predložia všetky požadované doklady. Bližšie informácie vrátane všetkých podmienok sú dostupné na tomto linku: www.kosice.sk/clanok/opakovane-vyberove-konanie-na-obsadenie-funkcie-generalneho-riaditela-dopravneho-podniku-mesta-kosice

Termíny jednotlivých častí výberového konania im budú oznámené elektronickou formou. Aj tentoraz budú musieť vybraní uchádzači najprv absolvovať osobný pohovor.

Najlepší z nich sa podľa rozhodnutia výberovej komisie budú môcť zúčastniť  neverejného vypočutia a potom aj verejného vypočutia. V rámci neho pred verejnosťou prezentujú svoju stratégiu vedenia DPMK a budú odpovedať aj na otázky členov výberovej komisie a verejnosti.  

Výberová komisia následne určí podľa bodového ohodnotenia uchádzačov poradie a víťazného kandidáta odporučí primátorovi mesta Košice Jaroslavovi Polačekovi. Ten potom na základe výsledkov odporúčania výberovej komisie primátor mesta predloží návrh na jeho vymenovanie poslancom Mestského zastupiteľstva.

Košice nemajú už vyše 7 rokov riadneho Náčelníka Mestskej polície

Mesto Košice vypísalo uplynulý týždeň výberové konanie aj na post Náčelníka Mestskej polície. Tento post je neobsadený od roku 2012, odvtedy až do súčasnosti na ňom pôsobili len poverení náčelníci. Uchádzači sa majú možnosť prihlásiť do tohto výberového konania v termíne do 8. novembra 2019.

Bližšie informácie sú dostupné na tomto linku: www.kosice.sk/clanok/vyberove-konanie-na-pracovnu-poziciu-nacelnik-mestskej-policie-mesta-kosice

Aj v tomto prípade sa uskutoční podobne ako pri výberovom konaní na post generálneho riaditeľa DPMK najprv osobný pohovor a potom aj neverejné a verejné vypočutie.

Noví šéfovia DPMK a Mestskej polície by mohli nastúpiť do funkcií od 1.1. 2020

Výberová komisia následne určí podľa bodového ohodnotenia uchádzačov poradie a víťazného kandidáta odporučí primátorovi mesta Košice Jaroslavovi Polačekovi. Ten predloží návrh na jeho vymenovanie poslancom Mestského zastupiteľstva s tým. Ak si víťazný uchádzač z výberového konania získa dôveru poslancov, do funkcie by mohol rovnako ako budúci generálny riaditeľ DPMK, nastúpiť od 1. januára 2020.

Mesto Košice zároveň pozýva všetkých záujemcov z radov verejnosti na verejné vypočutia najúspešnejších uchádzačov v rámci II. kola transparentných výberových konaní na post riaditeľov Správy mestskej zelene, Strediska sociálnej pomoci mesta Košice, Knižnice pre mládež a Mestských lesov.

Mesto bude prenášať naživo verejné vypočutia v rámci II. kola transparentných výberových konaní

Úvodné verejné vypočutie dvoch najlepších uchádzačov na post riaditeľa Knižnice pre mládež mesta Košice sa uskutoční v štvrtok 24. októbra 2019 od 13.00 hod. v malej zasadačke magistrátu Mesta Košice na Triede SNP 48/A v Košiciach. Aj tentoraz bude možné sledovať priebeh verejných vypočutí on-line prostredníctvom kliknutia na facebookovú stránku mesta Košice: https://www.facebook.com/kosiceofficial/ Otázky finalistom je možné položiť aj cez stránku www.sli.do 

Ďalšie verejné vypočutie na post riaditeľa Strediska sociálnej pomoci mesta Košice sa uskutoční o deň neskôr, v piatok 25. októbra 2019 o 13.00 hod. Budúci týždeň v utorok 29. októbra o 13.00 hod. sa bude konať verejné vypočutie úspešných uchádzačov na post riaditeľa Správy mestskej zelene a v stredu 30. októbra sa uskutoční záverečné verejné vypočutie v rámci II. kola transparentných výberových konaní na post riaditeľa Mestských lesov.