Prejsť na obsah

Mesto začalo s opravami výtlkov na svojich cestách

Mesto Košice v týchto dňoch začalo s opravami havarijných stavov výtlkov na trasách MHD a hlavných ťahoch prostredníctvom tzv. náhradných asfaltových zmesí použiteľných v zimnom období. Na  "zalepenie" výtlkov sa používa studená asfaltová zmes a vo výnimočných prípadoch aj liaty asfalt.

Cieľom tohto opatrenia je, aby autobusy MHD a motoristi nemuseli obchádzať výtlky a čakať až do jari, keď sa začne so súvislými opravami ciest. Pracovníci referátu dopravy magistrátu Mesta Košice si urobili vlastný prieskum najkritickejších miest na cestách, ktoré sa musia opraviť. Takisto reagujú aj na podnety motoristov, ktorí informácie o výtlkoch nahlasujú mestu e-mailom.  

Dopraváci preverujú všetky podnety motoristov odoslané na vytlky@kosice.sk

„V meste žije množstvo ľudí, ktorí nám posielajú aj správy o stave ciest. Čítame maily z adresy vytlky@kosice.sk, registrujeme ich a pokiaľ nie sú anonymné alebo vulgárne, odpovedáme na nich. Takisto preverujeme všetky sťažnosti, a aj vďaka nim máme prehľad o stave všetkých komunikácií v meste,“ uviedol vedúci referátu dopravy Juraj Cichanský.

S opravami výtlkov na hlavných ťahoch a trasách MHD sa začalo už minulý týždeň. Vodiči uvítali, že sa zaliali viaceré výtlky na Triede KVP, Moskovskej ulici, na Národnej triede alebo Gorkého ulici. V týchto dňoch sa opravuje cesta na Watsonovej ulici a začalo sa aj s vysprávkami na Čermeľskej ceste v smere od Komenského. Opravy začnú aj na Alejovej, Južnej triede a na ceste od Barce v smere na Valaliky. V piatok 17. januára sa uľaví tlmičom motoristov na Lúčnej a Železiarenskej ulici a takisto na ceste v smere na Malú Idu. V ďalších opravách sa bude pokračovať aj budúci týždeň.  

Po ukončení zimnej údržby sa opäť zaznamenajú všetky nedostatky na cestách v Košiciach, a keď na to budú vhodne klimatické podmienky, začne sa s odstraňovaním výtlkov klasickými metódami. Prioritou budú hlavné cestné ťahy a trasy MHD. Ukončenie zimnej údržby závisí každý rok od klimatických podmienok, podľa schváleného operačného plánu by to malo byť 30. marca.