Prejsť na obsah

Mesto začalo s opravami výtlkov po zimnom období

S príchodom teplejšieho počasia sa v našom meste začína aj pravidelná stavebná údržba cestných komunikácií. Dodávateľské spoločnosti, ktoré ju vykonávajú, opravovali najväčšie výtlky na hlavných ťahoch ciest aj v zime za použitia náhradných asfaltových zmesí. Začiatkom marca sa začalo s odstraňovaním výtlkov bežnými metódami.

V týchto dňoch sú naplánované viaceré krátkodobé dopravné obmedzenia na uliciach, kde sú opravy výtlkov nevyhnutné. S opravami sa začalo na trasách košickej mestskej hromadnej dopravy a na medzisídliskových miestnych komunikáciách. Neskôr sa pristúpi aj k opravám na menej frekventovaných komunikáciách.

Opravujú sa cesty v najväčších mestských častiach aj v smere na Jahodnú

Minulý týždeň opravili výtlky na Popradskej, Ipeľskej, Cintorínskej, Levočskej, Čingovskej, Palackého, Ždiarskej ulici a časti Slaneckej cesty. V nasledujúcich týždňoch opravia výtlky na uliciach Hronská, Pražská, Ondavská, Masaryková, Pri prachárni, Jantárová, Krakovská, Ostravská, Užhorodská a Miškovecká. Takisto sa zlepší kvalita asfaltového koberca aj na ceste smerom na Jahodnú a na zvyšnej časti Slaneckej cesty.  

Mesto Košice prosí motoristickú verejnosť v súvislosti s opravami o trpezlivosť a porozumenie. Zároveň žiada vodičov o rešpektovanie dočasného dopravného značenia, keďže opravu výtlkov sprevádza aj zúženie jazdných pruhov.