Prejsť na obsah

Mestskí policajti zachránili muža, ktorý nohami visel zo strechy na Hlinkovej ulici

Drámu so šťastným koncom zažili nedávno cestujúci na zastávke MHD Okresný úrad na Hlinkovej ulici. Okrem bežného čakania na autobus sa im uplynulý štvrtok popoludní naskytol pohľad na časť tela muža na streche blízkej bytovky.

Privolaná hliadka Mestskej polície spolu s mužom, ktorý ich na to upozornil, okamžite vybehla po schodoch na strechu. Našli 23-ročného muža z okresu Spišská Nová Ves, ktorý tam ležal na chrbte. Nohy mu viseli zo strechy a bol pod vplyvom omamných látok.

Keď sa prebral, chcel policajtom neúspešne utiecť

„Naša reakcia musela byť veľmi rýchla, aby si nás nevšimol a nič nestihol urobiť. Muž sa nehýbal, chýbalo pár centimetrov, aby spadol. Rýchlo sme ho chytili za oblečenie a začali odťahovať zo strechy. Postupne sa začal preberať, bol síce dezorientovaný, no dosť agresívny. Keď sme chceli zistiť jeho totožnosť, nadával nám a neúspešne sa pokúsil utiecť. Kolegyňa z hliadky potom privolala na miesto aj našu Pohotovostnú ochrannú jednotku, ktorá nám s ním pomohla,“ uviedol člen zasahujúcej hliadky Marek Hrubovčák, ktorý v košickej Mestskej polícii pracuje druhý rok.

Totožnosť muža, ktorý býval v inom vchode na Hlinkovej ulici, pomáhal preukázať jeho sused, ktorý tam venčil psa. Zachráneného muža si potom prevzala do svojej opatery jeho priateľka z Košíc. Motív jeho činu je neznámy a posúdi ho odborný lekár.