Prejsť na obsah

Mestskí policajti zakročili na Luniku IX voči bratom, ktorí si pichali drogy

Príslušníci Mestskej polície v pondelok ráno po 8.00 hod. pred bytovkou na Krčméryho ulici 7 na Luniku IX v Košiciach kontrolovali požívanie alkoholu na verejnom priestranstve. Počas kontroly našli a napomenuli dve osoby, ktoré sa dopustili priestupku proti verejnému poriadku.

Počas riešenia priestupku pred uvedenou bytovkou prišiel k hliadke Mestskej polície jeden z obyvateľov tohto sídliska, ktorý jej oznámil, že na chodbe spomínanej bytovky si dvaja ľudia pichajú drogy.

Hliadka spolu s oznamovateľom preverila situáciu a spozorovala dvoch mladých mužov, z ktorých starší mal vyhrnutý rukáv a odkryté predlaktie pričom druhou rukou si prikladal k uvedenému odkrytému miestu striekačku. Príslušníci MP mladíkov vyzvali, aby s tým prestali a položili na betónový múrik striekačku s neznámym obsahom a všetko čo mali vo vreckách.

Po kontrole občianskych preukazov bolo zistené, že sa jedná o dvoch bratov Petra M. a Viktora M. z Lunika IX. Hliadka MP následne privolala svojich kolegov z Obvodného oddelenia Policajného zboru (OO PZ) Košice - KVP. Tí si na mieste prevzali mladíkov a vypočula ich za prítomnosti otca.

Príslušníci OO PZ Košice - KVP zadržali mladíkov pre podozrenie zo spáchania trestného činu nedovolenej výroby, držania a obchodovania s omamnými a psychotropnými látkami a začali s ich vyšetrovaním.