Prejsť na obsah

Na kúpalisku Rumanova otvorili novú relaxačnú zónu

Návštevníci kúpaliska Rumanova v Mestskom parku môžu oddnes využívať novú relaxačnú zónu, ktorá poskytuje ideálne podmienky nielen na slnenie. Plocha v podobe kaskádovitej drevenej terasy s ležadlami pribudla na streche budovy, v ktorej sa nachádza zázemie kúpaliska, sprchy, šatne a toalety a časť tvoria terasy pred budovou.

Výstavbu ležoviska uskutočnil mestský podnik Tepelného hospodárstvo, ktorý je nájomcom kúpaliska Rumanova a správcom na Červenej hviezde. Nová relaxačná zóna prejde zaťažkávacou skúškou už budúci týždeň, keď meteorológovia predpovedajú v metropole východu teploty blížiace sa až k 35° Celzia.

Nové ležovisko zvýšilo komfort aj kapacitu oddychovej zóny

Ležovisko je orientované na juhozápad, smerom k ihrisku v Mestskom parku, čo zabezpečí ideálne podmienky na opaľovanie. Milovníci slnečných lúčov môžu využiť až 76 ležadiel vrátane pohodlných sedacích vakov.

„K vytvoreniu relaxačnej zóny sme pristúpili preto, aby sme mohli zväčšiť kapacitu oddychovej plochy kúpaliska, ktoré je najmä v horúcich letných na hrane svojich možností. Nová relaxačná zóna nielenže zvýši komfort ale poskytne aj nové vnímanie celého areálu kúpaliska z pohľadu návštevníka,“ hovorí riaditeľ spoločnosti Tepelné hospodárstvo Jaroslav Tkáč.

Pri zapožičaní lehátok získa návštevník aj zľavu na nápoje

Relaxačná zóna je kaskádovito rozdelená na dve zóny. V spodnej časti sú rozmiestnené sedacie vaky a stolíky. Na strešných terasách sú ležadlá a stolíky doplnené slnečníkmi, čím sú vytvorené tzv. boxy ohraničujúce priestor pre oddych.

Za zapožičanie takto vytvorené boxu zaplatí návštevník 7 eur na deň. Benefitom k využitiu služieb ležoviska bude, okrem pohodlia na lehátku aj 7-percentná zľava v nápojom bufete a obsluhu pri objednaní jedla cez aplikáciu z Bistra pri vstupe na kúpalisko.

Počas júla a augusta sú kúpaliská Rumanova a Červená hviezda otvorené od pondelka do nedele od 9.00 do 19.00 hod. Kondiční a rekreační plavci si môžu privstať a zaplávať si na Rumanovej za zvýhodnené 2-eurové vstupné (resp. 18 eur na 10 vstupov) počas pracovných dní medzi 7.30 – 8.45 hod.  Kompletný cenník, ponuka služieb a informácie o obsadenosti oboch kúpalísk sú k dispozícii na webových stránkach www.kupaliskorumanova.sk a www.cervenahviezda.sk.

Cenník ležovisko Rumanova

Sedacie vaky + stolík                                5 eur/deň

Box - 2x lehátko + stolík + slnečník            7 eur/deň

 

Vstupné - Kúpalisko Rumanova (v eurách)

Dospelý denný                                       5,50

Dospelý zľavnený – po 15.00 hod.         4,50

Detský denný                                         4,50

Detský zľavnený - po 15.00 hod.           3,30

Dôchodca, ZŤP                                      3,30

Študenti ISIC, EURO                               5,00

 

Vstupné – Kúpalisko Červená hviezda (v eurách)

Dospelý denný                                       6,50

Dospelý zľavnený – po 15.00 hod.         5,00

Detský denný                                         5,00

Detský zľavnený - po 15.00 hod.           4,00

Dôchodca, ZŤP                                       4,00

Študenti ISIC, EURO                                5,50