Prejsť na obsah

Na Luníku IX. otvorili policajnú stanicu

Luník IX. má od včera vlastnú policajnú stanicu. Pracovať v nej bude osem príslušníkov Mestskej polície a jeden veliteľ, ktorí budú dozerať na verejný poriadok a bezpečnosť sídliska. Včera ju slávnostne otvorila viceprimátorka Košíc Renáta Lenártová.

Náčelník Mestskej polície Juraj Bukuš uviedol, že zriadenie stanice na tomto sídlisku bolo nevyhnutné. „Policajná stanica na Luniku IX nie je novinkou. Do roku 1999 tu existovala a zriadená bola v rámci projektu Bezpečné Košice. V spomínanom roku sa však zrušila, nasledovali určité pokusy udržiavať poriadok na Luníku IX hliadkami. Po dohode s Magistrátom mesta Košice sme sa rozhodli, že tu bude riadna stanica, ktorá bude funkčná nepretržite. Dennodenne totiž asistujeme na tomto sídlisku, či sú to pracovníci Magistrátu, Úrad práce a ďalší. Doslova sa vyžaduje, aby tu bola polícia," povedal v príhovore.

V poradí deviatu stanicu Mestskej polície slávnostným prestrihnutím pásky otvorila viceprimátorka Košíc Renáta Lenártová. „Je to už druhé otvorenie stanice Mestskej polície v tomto týždni. Tá prvá, na sídlisku Nad jazerom, je dôležitá preto, že je to jedno z najväčších sídlisk v Košiciach. Luník IX je špecifické sídlisko, už dnes tu mala polícia dva zásahy. Verím, že si túto stanicu budú obyvatelia vážiť a nie znehodnocovať. Myslím si, že prispeje k posunu na našej ceste, ktorú sme začali so starostom sídliska Dionýzom Slepčíkom," zhodnotila.
Veliteľom je Miroslav Fajčík, ktorý sa podľa vlastných slov práce neobáva: „Výkon bude pravdepodobne iný, ako v iných mestských častiach, ale v zásade si myslím, že pravidlá platia pre všetkých rovnako a ja sa budem snažiť, aby platili aj tu."
Otvorenie stanice bolo vyhodnotené ako pozitívny krok k udržaniu poriadku, bezpečnosti a čistoty aj zo strany miestnej samosprávy.