Prejsť na obsah

Na Palackého a Watsonovej čakajú motoristov výrazné dopravné obmedzenia

Začiatok letných prázdnin prinesie v metropole východu zmeny týkajúce sa organizácie dopravy na dvoch dôležitých komunikáciách v meste.

V súvislosti s plánovanou opravou železničných mostov dôjde od nedele 2. júla k dopravným obmedzeniam aj na Palackého ulici. Železnice SR ako investor tejto stavby oznámili mestu Košice, že na zhruba 200-metrovom úseku Palackého ulice budú až do 26. októbra vykonávať stavebné práce. Počas opráv mostov bude v oboch smeroch v prevádzke len jeden z pôvodných dvoch jazdných pruhov.

Na mieste bude osadené nové prenosné dopravné značenie vrátane upozornenia na zmenu organizácie dopravy. Na cestnej svetelnej signalizácii Palárikova - Bajzova - Krivá dôjde aj k úprave signálneho plánu, aby sa zaistila lepšia priepustnosť križovatiek v tejto lokalite.

Vodičov motorových vozidiel žiadame o pochopenie, trpezlivosť a rešpektovanie dočasného dopravného značenia. Ak to bude možné, odporúčame im, aby v nasledujúcich týždňoch najmä v čase dopravnej špičky zvážili prejazd tohto úseku Palackého ulice a radšej využívali iné trasy.

Motoristi na Letnú neodbočia, autobusy budú mať väčší priestor

Od pondelka 3. júla nebude možné z Watsonovej ulice odbočiť doľava na Letnú ulicu. Na základe požiadavky Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) sa na tomto mieste zruší celý odbočovací pruh. 

Motoristi sa budú môcť odtiaľ dostať na Letnú až po tom, keď prejdú okolo obratiska električiek pri Amfiteátri a následne odbočia doprava za autobusovou zastávkou v blízkosti parkoviska, resp. čerpacej stanice. Nová trasa predĺži pôvodnú cestu o zhruba 400 metrov.

Tieto úpravy majú zároveň zvýšiť bezpečnosť chodcov a automobilovej dopravy. Zrušením odbočovacieho pruhu dôjde k skráteniu dĺžky priechodu pre chodcov, z pôvodných 12 na 8 metrov. Zároveň tým vznikne viac priestoru pre autobusy MHD, ktoré odbočujú z Letnej ulice k Amfiteátru. Stavebné práce súvisiace s úpravami tejto odbočky potrvajú do 31. júla. Aj v tomto prípade žiadame motoristov o ohľaduplnosť a rešpektovanie dočasného dopravného značenia.