Prejsť na obsah

Na ZŠ Laca Novomeského sa do konca týždňa neučí, na ďalších troch školách sú zatvorené niektoré triedy

V súvislosti s výskytom štyroch pozitívne testovaných žiakov je na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva od utorka 6. októbra až do piatku 10. októbra pozastavená prevádzka Základnej školy (ZŠ) Laca Novomeského v Košiciach.

Okrem pozastavenia prezenčnej formy vyučovania sa v týchto dňoch nevarí ani v školskej jedálni a takisto je pozastavená činnosť školského klubu detí, záujmové vzdelávanie školského Centra voľného času a jazyková škola. 

Vyučovací proces v súčasnosti prebieha dištančnou formou vzdelávania prostredníctvom stránky edupage a Microsoft teams. Nástup žiakov a riadne vyučovanie je naplánované na pondelok 12. októbra 2020. 

Elektronicky sa učia aj žiaci prvého stupňa na Krosnianskej 4

Okrem ZŠ Laca Novomeského sú momentálne v prevádzke všetky základné (ZŠ) a materské školy (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Z dôvodu výskytu koronavírusu u jedného žiaka a dvoch zamestnancov prešli oddnes na dištančnú formu vzdelávania aj žiaci I. stupňa ZŠ Krosnianska 4. Okrem nich zostáva v karanténe ešte po jednej triede na ZŠ Kežmarská 30, ZŠ Belehradská a ZŠ Gemerská.

Riaditeľ ZŠ Kežmarská 30 udelil na celý tento týždeň riaditeľské voľno pre všetkých žiakov druhého stupňa z dôvodu ochorenia učiteľov, to však nesúvisí s novým koronavírusom.

Mesto Košice v súčasnosti na svojich školách registruje podľa údajov RÚVZ celkovo deväť žiakov a troch zamestnancov s pozitívnymi testami na nový koronavírus. V karanténe je okrem už spomínaných tried aj ďalších 17 osôb z radov žiakov a zamestnancov škôl, u ktorých došlo zväčša ku kontaktu s pozitívne testovanými rodinnými príslušníkmi.