Prejsť na obsah

Národná výstava psov

Bola to už 11. výstava v Košiciach a piata v Barci. Riaditeľom výstavy bol MUDr. Ľubomír Myndiuk, tajomník výstavy pán Milan Köver, čestným predsedom výstavy pán František Krištof - starosta MČ - Barca.
Výstava sa konala v peknom prostredí Barčianskeho parku, ktorý vytvoril perfektné podmienky pre účastníkov výstavy tak štvornohých, ako aj dvojnohých, vrátane návštevníkov.
Výstavy sa zúčastnilo 1 186 psov. Hodnotenia jednotlivých psov prebiehalo v čase medzi 9,00-14,30 hod., za účasti rozhodcov z Poľska, Českej republiky, Maďarska a Slovenska. Hlavným rozhodcom bol Ing. Štefan Štefík. Hlavným moderátorom popoludňajších súťaží bol Ing. Jaroslav Matyáš, ktorý s prehľadom riadil jednotlivé súťaže a zároveň predstavil rozhodcov - posudzovateľov i jednotlivé plemená súťažiacich psov.
V popoludňajších hodinách prebiehali súťaže, do ktorých sa mohli prihlásiť majitelia psov alebo víťazi plemien.
Celkovým víťazom sa stal bernský salašnícky pes - majiteľom je pán Milan Vágner z Hrubčic - Prostějova, Česká republika, pes pochádza
z chovateľskej stanice z Gemerskej Polomy. Víťaz si odniesol okrem pozornosti sponzorov aj pohár výstavy a pohár starostu Barce.
K dobrej atmosfére prispeli aj mestskí policajti pod vedením Petra Sedláka, ktorí od rána riadili parkovanie účastníkov.

Zdroj: MČ Barca