Prejsť na obsah

Nové lety spoločnosti SkyEurope

Spoločnosť SkyEurope rozširuje od júna svoju prepravné možnosti do ďalších destinácií európskych štátov. Pozornosť sa v posledných rokoch sústreďuje najmä na Britské ostrovy, kam sa už z Košíc lieta od októbra minulého roka. Spoločnosť spúšťa 30. júna pravidelnú linku Košice - Manchester trikrát do týždňa (pondelok, streda, piatok). Linky Košice – Londýn Luton a Poprad – Londýn Luton sa budú od 6. júla lietať štyrikrát do týždňa. Okrem toho posilní spoločnosť lety do Prahy a v zime 2008/2009 plánujú otvoriť linku do Amsterdamu.

V minulom roku prepravil SkyEurope 200 000 pasažierov, tento rok do mája to bolo už 170 000. Podľa obchodného riaditeľa spoločnosti SkyEurope Airlines Stevena Greenwaya odhadujú počet pasažierov v tomto roku na cca 400 000 a v roku 2009 až na 500 000 pasažierov prepravených spoločnosťou SkyEurope.

Pre spoločnosť SkyEurope je dôležitá aj otázka prepravy pasažierov z košického letiska do ich cieľového miesta pobytu. Na stretnutí zástupcov spoločnosti a Letiska Košice s námestníkom primátora J. Filipkom sa otvorila aj otázka nedostatku cestovných lístkov na košickú MHD. J. Filipko prisľúbil jednanie s DPMK o možnosti zriadenia automatu priamo na letisku alebo iných možných formách predaja cestovných lístkov.
Mesto sa ďalej zaviazalo vyriešiť problém s posledným nočným letiskovým spojom, ktorý keď cestujúci zmeškajú, ostáva im iba možnosť použiť taxík.
Zástupcovia spoločnosti SkyEurope tiež ponúkli mestu možnosť spolupráce pri zviditeľňovaní Košíc a regiónu v zahraničí.