Prejsť na obsah

Novinárom-seniorom chýbajú výrobné podniky i mestské noviny

Členovia Klubu novinárov – seniorov Regionálnej organizácie Slovenského syndikátu novinárov Košice si aj po odchode do dôchodku pozorne všímajú problémy i plusy nášho mesta. So svojimi postrehmi sa podelili s primátorom mesta Košice Richardom Rašim, ktorý ich prijal v Historickej radnici.
Po úvodnom „Vitajte!" a symbolickom prípitku si vymenili názory na spôsoby informovania verejnosti i kvalitu práce redaktorov. „Trápi ma, že sa médiá bulvarizujú, je to vec, ktorú nám prinieslo otvorenie hraníc. Čitatelia však chcú aj objektívne informácie, hoci si paradoxne ochotne prečítajú tiež bulvárne články," povedal Richard Raši a dodal, že v prístupe mnohých novinárov cítiť povrchnosť, nepripravenosť a to, že robia novinárčinu bez srdca. S jeho názorom sa novinári – seniori, ktorí odpracovali desiatky rokov vo všetkých typoch médií, stotožnili a zhodli sa, že to dehonestuje novinársku profesiu v očiach verejnosti.
V takmer hodinovej diskusii odznelo množstvo otázok i nápadov. Priateľská diskusia sa dotkla množstva tém – od projektu EHMK 2013, cez budovanie výrobných podnikov až po osud kúpaliska pri železničnej stanici, známeho „čéháčka". Novinárom – seniorom chýbajú aj mestské noviny s informáciami pre každodenný život občanov, s ľudským prístupom, a nielen „pikoškami", trápi ich rómska otázka, ale i macošský prístup centrálnych redakcií voči regionálnym redaktorom, ktorí sú prví pri prepúšťaní a krátení financií.
„Toto milé stretnutie pre mňa prinieslo mnoho podnetov na rozmýšľanie. Verím, že mnohé z nápadov bude možné realizovať v praxi," povedal primátor Richard Raši.