Prejsť na obsah

Nový školský rok prišlo otvoriť i vedenie mesta

Tak a je to tu. Posledný letný mesiac sa definitívne skončil a opraty pomaly preberá jeseň, ktorá so sebou prináša okrem príjemnejších teplôt i povinnosti. Tie školské si v Košiciach vyskúšajú tisícky motivovaných študentov. Nový školský rok bude pre niektorých z nich nový, pre niektorých posledný a pre niektorých taký ako ostatné.

Mesto Košice je zriaďovateľom 34 Základných škôl a v septembri by do ich lavíc malo nastúpiť približne 2200 prváčikov. Malých školákov pri ich zoznamovaní so školskými lavicami sprevádzalo i vedenie mesta. Na Základnej škole na Považskej ulici si na svoje školské huncútstva zaspomínal viceprimátor Martin Petruško. Študentom zaželal veľa chuti do učenia, ale najmä veľa športových úspechov. Viceprimátor v príhovore spomenul, že ide o školu, ktorá sa venuje mladým hokejistom a aktívne spolupracuje s HC Košice.

Školský rok 2015/2016 na Základnej škole na Požiarnickej ulici č. 3 v Košiciach otvorila dnes dopoludnia viceprimátorka mesta Renáta Lenártová. „Ďakujem všetkým pedagógom za trpezlivosť a mravčiu prácu, za ktorú im je odmenou vzdelanie našich detí. Prváčikom prajem veľa nových zážitkov a ešte viac nových vedomostí. Tým najstarším želám, aby bol pre nich posledný rok na ZŠ nezabudnuteľný aj vďaka zvládnutiu testovania 9 a úspešné vykročenie na strednú školu. Pre Košice bude rok 2016 rokom športu a verím, že aj študenti môžu vďaka neustálemu rozvoju športu na školách prispieť svojimi výsledkami. Nech je školský rok 2015/2016 pre všetkých úspešný," povedala viceprimátorka.

Motiváciou pre všetkých študentov môže byť výrazný úspech košických škôl v rámci celoslovenského hodnotenia inštitútu INEKO. V Košiciach máme vôbec najlepšiu základnú školu a gymnázium na Slovensku. Tieto úspechy sú dôkazom výrazného progresu východoslovenských škôl a odmenou pre študentov a pedagógov za ich úsilie.