Prejsť na obsah

O Košice sa zaujímajú noví zahraniční investori

Aj vďaka prvej medzinárodnej investičnej konferencii mesta „Košice Invest 2009 – Invest in the East", ktorá sa uskutočnila v októbri, prejavili v uplynulých týždňoch o Košice záujem viacerí zahraniční investori.

Ide o nemeckú, belgickú, fínsku spoločnosť a skupiny portugalských a čínskych investorov. Podľa ohlasov z podnikateľského prostredia očakávame v nasledujúcom období ďalšie investičné zámery," uviedol primátor mesta Košice František Knapík.

Vedúci referátu styku so zahraničím na magistráte Rastislav Puchala spresnil, že záujem investorov z uplynulých týždňov sa týka oblastí projektov s vyššou pridanou hodnotou, vedy a výskumu, ďalej výroby priemyselných plastových profilov, izolačných materiálov, strojárskej a potravinárskej produkcie, retailu a stavebných materiálov. Dvaja z uvedených záujemcov špecifikovali objem svojej investície v prvej fáze každý z nich na úrovni cca 20, resp. 25 miliónov eur a 150 až 250 vytvorených pracovných miest a v ďalšej fáze ešte viac. Ďalší záujemca avizuje dokonca 500 až 800 nových pracovných pozícií," vyjadril sa Rastislav Puchala, ktorý je kontaktnou osobou mesta pre nových investorov.

Doplnil, že v niektorých prípadoch boli dohodnuté opakované návštevy Košíc v nasledujúcich mesiacoch a v prvej polovici roka 2010 a s ďalšími potenciálnymi investormi komunikuje samospráva prostredníctvom kontaktných osôb.

Súvisiace informácie:
http://www.kosice.sk/article.php?id=6381