Prejsť na obsah

O mestských častiach diskutujeme aj s Košičanmi

Snaha vedenia mesta Košice optimalizovať počet mestských častí pokračuje. Redukciou by mesto dokázalo ušetriť nemalé finančné prostriedky. Po stretnutiach s jednotlivými starostami, ktoré nepriniesli konkrétny návrh usporiadania mestských častí, chceme do diskusie zapojiť aj občanov.

Primátor Richard Raši sa v uplynulých mesiacoch stretával so starostami jednotlivých košických mestských častí, poslancami mestského zastupiteľstva či občanmi. Predmetom ich rokovaní bolo prerozdelenie počtu mestských častí z dôvodu úspory nákladov a optimalizácie činností. Aj napriek množstvu návrhov, ktoré z diskusií vzišli, sa doposiaľ nepodarilo dosiahnuť konsenzus. Naopak, niektorí starostovia prišli s návrhom posilnenia kompetencií mestským častiam, čím by akúkoľvek zmenu v počte mestských častí na dlhý čas zablokovali.

Pred decembrovým rokovaním mestského zastupiteľstva, ktoré je posledné, na ktorom musí byť prijaté rozhodnutie, ak majú byť zmeny účinné od ďalšieho volebného obdobia, chce primátor poznať aj názor samotných Košičanov.
„Zaujíma nás, čo si o tom myslia Košičania. Majú čo povedať k tomu, ako by mali byť mestské časti usporiadané, preto im chceme dať priestor, aby mohli vyjadriť svoj názor," uviedol primátor Košíc Richard Raši. Verejná diskusia o usporiadaní mestských častí sa uskutoční v pondelok, 2. decembra 2013 o 17:00 hod. vo veľkej zasadačke budovy Magistrátu mesta Košice.