Prejsť na obsah

O spoluprácu s Košicami prejavilo záujem ďalšie francúzske mesto

Záujem o spoluprácu na niektorých spoločných projektoch prejavilo po Lyone a Nice ďalšie francúzske mesto Marseille. Možnosti spolupráce sú hlavnou témou jednodňového pracovného stretnutia projektového tímu z Marseille, ktoré sa uskutoční v stredu, 28. novembra v Historickej radnici na Hlavnej ulici v Košiciach.

Sedemčlenný projektový tím sa stretne so zástupcami mesta a projektovým tímom Európske hlavné mesto kultúry 2013 (EHMK).
„Návšteva Košíc je jednou z viacerých zahraničných návštev projektového tímu z Marseille na Slovensku. Hoci je Lyon strategickým francúzskym partnerom v súťaži o titul EHMK 2013, mesto sa nebráni spolupráci na programe a tvorbe partnerstiev ani s inými francúzskymi mestami," uviedla Alena Vachnová, členka košického projektového tímu EHMK 2013.

Košice a Lyon ako doposiaľ jediní partnerskí kandidáti na titul EHMK 2013 spoločne predstavili vlastné projekty 20. novembra 2007 širokej verejnosti vo francúzskom zastúpení v Bruseli. Cieľom partnerstva Košíc a Lyonu je získať prestížny titul EHMK 2013, ktorý bude v danom roku udelený jednému slovenskému a francúzskemu mestu.
Zdroj: projektový tím EHMK