Prejsť na obsah

Obhliadka mestskej časti Západ

Dnes napoludnie sa primátor mesta Košice Richard Raši stretol so starostom mestskej časti Západ Rudolfom Bauerom, aby spoločne prekonzultovali budúcnosť problémových miest Terasy.

Obhliadku absolvovali na piatich miestach Západu – poliklinika Terasa, Luník II. - trhovisko, Blatná ulica, Grot IV. a Rožňavská ulica. V týchto lokalitách diskutovali za prítomnosti ďalších kompetentných pracovníkov o problematike parkovania, prístupových ciest a infraštruktúry, stave fontán a zelene a využití momentálne nefunkčných budov.

V okolí polikliniky Terasa si primátor a starosta prezreli upravenú zeleň a vybudované chodníky, ktoré dlhodobo absentovali. Konzultovali tiež možnosti riešenia osvetlenia priestoru pred poliklinikou.
Na Luníku II. riešili rozloženie stolov trhoviska, zlepšenie systému parkovania. Primátorovi bol pripomenutý projekt parkovania za hotelom Kosmalt, prezreli si parter Luníka II. a prekonzultovali projektovú dokumentáciu jeho revitalizácie. Navštívili kino Družba, z ktorého mestská časť Západ už v minulosti prejavila záujem vytvoriť multifunkčné stredisko.
V asanačnom pásme Blatná ulica prediskutovali alternatívy jeho riešenia a možnosti výkupu pozemkov a investičných cieľov. V obytnom súbore Grot IV. starosta prezentoval filozofiu zámeru dokončenia infraštruktúry za účasti mestskej časti, investorov a jednotlivých klientov. Primátor sľúbil konštruktívny prístup a pomoc pri riešení tohto problému. Na Rožňavskej ulici bol oboznámený so zámerom projektu Správy mestskej zelene riešiť parkovanie.

„Záleží nám na neustálom skvalitňovaní života obyvateľov mesta a niekedy skutočne nie je potrebné urobiť nákladné opatrenia, aby obyvatelia ulice, sídliska alebo mestskej časti pocítili a ocenili ich efekt," zhodnotil primátor Richard Raši.