Prejsť na obsah

Obľúbené "čéhačko" dnes otvorilo novú sezónu

Po kúpalisku Rumanová, ktoré je v prevádzke už dva týždne, otvorilo dnes svoje brány aj jeho sesterské kúpalisko Červená hviezda. Populárne čéhačko aj napriek občasným mrakom už v prvý deň otvorenia využili desiatky Košičanov vrátane detvákov, ktorí tam zavítali hneď po tom, čo dostali v škole vysvedčenia. 

"Mala som samé jednotky a aj tomuto kúpalisku dávam jednotku. Budeme tu isto chodiť pravidelne, lebo sa nám tu páči. Asi najviac stredný neplavecký bazén, kde sme mohli po sebe aj strieľať vodu z vodných pištolí. Chutili mi aj kuracie nugetky s hranolkami," vyznala sa nám Elenka, ktorá na kúpalisko prišla aj so svojimi dvoma spolužiačkami so ZŠ Laca Novomeského a ich rodičmi.

Na dvoch najlepších kúpaliskách v meste si zaplávate od 9.00 - 19.00 hod., na Rumanovej je k dispozícii aj ranné plávanie od 7.30 hod.

"Čéhačko" bude podobne ako kúpalisko na Rumanovej otvorené počas letných prázdnin každý deň medzi 9.00 - 19.00 hod. Na Rumanovej bude počas pracovných dní k dispozícii aj ranné plávanie od 7.30 do 8.45 hod. v zvýhodnenej cene 2 eurá, resp. 15 eur za 10 vstupov. Obe kúpaliská už majú v prevádzke nové webové stránky www.cervenahviezda.sk, resp. www.kupaliskorumanova.sk. Prostredníctvom nich informujú o všetkých novinkách, o aktuálnej kapacite (počte návštevníkov), o teplote vody, počasí, atď. Na oboch webstránkach je k dispozícii aj online stream z vybraných kamier, aby návštevník dostal komplexný prehľad o aktuálnej situácii na konkrétnom kúpalisku. Stream je v zníženej kvalite, aby neboli čitateľné tváre. 

Na kúpalisku "Červená hviezda" boli napr. dnes popoludní nasledovné teploty vody: plavecký bazén (26,2°C), Neplavecký bazén (26,4°C), detský bazén (27,2°C), vodnopólový bazén (27°C). Na Rumanovej bola teplota vody v plaveckom bazéne 28 stupňov, v neplaveckom 29 stupňov a v detskom bazéne 29,2°C. 

Ceny vstupného na kúpaliskách zostali nezmenené

Ceny vstupného na oboch kúpaliskách sa nemenili a zostali na minuloročnej úrovni. Rozdiel medzi oboma kúpaliskami je ten, že v cene lístka na „čéhačku“ je aj skrinka v šatni. Takisto je tam možné v obmedzenom počte do vyčerpania disponibilnej kapacity bezplatne využiť aj ležadlá so slnečníkom.

 

Vstupné – Kúpalisko Červená hviezda

Dospelý denný                                   5,00 €

Dospelý zľavnený – po 15.00 hod.     4,00 €

Detský denný                                  4,00 €

Detský zľavnený - po 15.00 hod.   3,00 €

Dôchodca, ZŤP                                 3,00 €

Študenti ISIC, EURO                         4,50 €

 

Vstupné - Kúpalisko Rumanova

Dospelý denný                                    4,50 €

Dospelý zľavnený – po 15.00 hod.       3,50 €

Detský denný                                     3,50 €

Detský zľavnený - po 15.00 hod.      2,50 €

Dôchodca, ZŤP                                   2,60 €

Študenti ISIC, EURO                           4,00 €