Prejsť na obsah

Od pondelka neprejdete mesiac úsekom od križovatky Hviezdoslavova – Komenského až po Moyzesovu

Rozbitý asfalt a prepadnutá vozovka na prechode pre chodcov pri električkovej zastávke na Hviezdoslavovej ulici bude už čoskoro minulosťou. V pondelok 28. júna sa v rámci reklamačného konania začne s opravou poškodenej časti vozovky neďaleko Pamätníka Medzinárodného maratónu mieru. Rekonštrukcia celého cestného telesa vrátane štrkového podložia spôsobí do konca júla úplnú uzávierku tejto ulice  od križovatky s Komenského ulicou až po križovatku s Moyzesovou ulicou.

Motoristi úsekom neprejdú, MHD pôjde po Strojárenskej 

Motoristi sa musia pripraviť na viaceré dopravné obmedzenia a úplný zákaz prechádzať cez križovatku Hviezdoslavova – Komenského ulica. 

Z tohto dôvodu nebude nasledujúce štyri týždne možné odbočiť vľavo z Hlavnej na Hviezdoslavovu ulicu. Takisto z východnej strany Hviezdoslavovej ulice bude pri Úrade Košického samosprávneho kraja prikázaný smer doprava na Komenského ulicu. Zároveň z Komenského ulice bude v križovatke so Strojárenskou ulicou prikázaný smer doprava, resp. doľava, pričom v priamom smere k soche Maratónca bude zákaz vjazdu.

Linky MHD č. 17, 19, 22, 36 v smere na Moyzesovu, resp. Zimnú ulicu budú premávať odklonom cez Strojárenskú ulicu. Autobusy č.17 a 36 sa potom otočia na kruhovom objazde pri vyústení Zimnej na ulicu Československej armády a takto sa dostanú na Moyzesovu, linky č. 19 a 22 budú ďalej pokračovať už po svojej pôvodnej trase. 

Mesto Košice žiada vodičov aby rešpektovali prenosné dopravné značenie ako aj vyznačené obchádzkové trasy. Predpokladaný termín úplnej uzávierky úseku je do stredy 28. júla 2021. Termín presného ukončenia stavebných prác závisí od poveternostných podmienok a technologického postupu. V prípade priaznivého počasia nie je vylúčené, že zrekonštruovaný úsek cesty by mohol byť hotový už za tri týždne. 

V auguste zrekonštruujú aj Továrenskú ulicu

Mesto Košice zároveň oznamuje, že na prelome júla a augusta sa začne aj rekonštrukcia neďalekej Továrenskej ulice od križovatky s Hlavnou až po kruhový objazd smerom k Jumbo centru. Opravu vrátane obnovy chodníkov uskutoční spoločnosť Colas Slovakia, ktorá s cenou 112 532 eur uspela vo verejnom obstarávaní spomedzi kvarteta uchádzačov. V rámci rekonštrukcie sa opraví aj nevyhovujúci úsek cesty medzi koncom Továrenskej a odbočkou na Štefánikovu, na ktorom sa v súčasnosti nachádza viacero výtlkov. Vodiči by po zrekonštruovanej ceste mali jazdiť ešte pred začiatkom nového školského roku.