Prejsť na obsah

Odťahovanie opustených vozidiel pokračuje

Mestská polícia Košice uplynulý víkend odtiahla ďalších 10 nepojazdných, dlhodobo odstavených motorových vozidiel, ktoré sa nachádzali v mestských častiach Juh, Nad jazerom a Sídlisko KVP.

Mesto Košice venuje v poslednom období značnú pozornosť tomuto problému, nakoľko uvedené motorové vozidlá dlhodobo zaberajú parkovacie miesta, znečisťujú životné prostredie a narušujú estetický vzhľad okolia. Bol prijatý celý rad opatrení, na základe ktorých začala Mestská polícia Košice vykonávať odťah takýchto vozidiel z verejných priestranstiev na strážené záchytné parkoviská.
Odťah sa dotýka tých vozidiel, ktorých držitelia nerešpektovali doručené výzvy na odstránenie vozidla, alebo ktorých držitelia neboli vykonaným šetrením zistení.
Napriek tomu, že uvedené opatrenie má veľký preventívny účinok na držiteľov vozidiel, ktorí začali tieto vozidlá z verejných priestranstiev odstraňovať, tento problém je stále aktuálny. K dnešnému dňu už bolo odtiahnutých 20 vozidiel, pričom v ich odstraňovaní sa bude aj naďalej pokračovať.
Majiteľom odtiahnutých áut bude zaslaná opakovaná výzva, v ktorej budú upozornení na možné následky pri nečinnosti.