Prejsť na obsah

Organizujú celomestské metodické dni

Metodický úsek Strediska služieb škole v spolupráci s Oddelením školstva Magistrátu mesta Košice organizuje pre učiteľov nemeckého a anglického jazyka, ktorí sú zamestnancami košických základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice Celomestský metodický deň cudzích jazykov. Jazykári zasadnú do školských lavíc ZŠ L. Novomeského namiesto žiakov už tento štvrtok 19. novembra.

„Oblasť školstva prechádza v tomto čase veľkými systémovými zmenami. Dôraz sa kladie pritom predovšetkým na zavádzanie inovatívnych foriem práce do edukačného procesu. Napomôcť by tomu vo veľkej miere mala prezentácia noviniek, inovácií, moderných trendov vo vyučovaní cudzích jazykov, ako aj propagácia učebníc a tiež konkrétne ukážky vyučovacích metód a foriem práce na hodinách cudzích jazykov v triedach na prvom a druhom stupni ZŠ L. Novomeského 2. Odbornosť tohto podujatia je garantovaná Katedrou anglistiky a amerikanistiky Filozofickej fakulty UPJŠ, Oxford Univerzity Press a Cambridge University," uviedla v tejto súvislosti Daniela Jutková, vedúca Metodického úseku Strediska služieb škole.

V nadväznosti na dlhodobú odbornú spoluprácu s Univerzitou P. J. Šafárika organizuje Metodický úsek Strediska služieb škole v spolupráci s Oddelením školstva Magistrátu mesta Košice aj Celomestský metodický deň prírodovedných predmetov. Podujatie, ktoré sa uskutoční 26. novembra 2009, je určené učiteľom fyziky, chémie a biológie. „Program metodického dňa je rozdelený do troch blokov podľa príslušných aprobácií. Našim pedagogickým pracovníkom bude v priestoroch UBV Botanickej záhrady UPJŠ okrem iného odprezentované využitie hlasovacieho zariadenia na hodinách biológie. Téme projektového vyučovania predmetu chémia sa budú pedagógovia venovať v posluchárni na UCHV Moyzesova 11. Ako nepodľahnúť ´učebnicovej´ fyzike a ako nájsť miesto vo vyučovaní fyziky aj pre hračky, sa učitelia fyziky dozvedia v priestoroch ÚFV, Angelinum 9 a Jesenná 5. Celomestský metodický deň prírodovedných predmetov odborne zastrešujú vysokoškolskí pedagógovia Prírodovedeckej fakulty UPJŠ, Ústavu biologických a ekologických vied a Ústavu fyzikálnych a chemických vied," dodala Daniela Jutková.