Prejsť na obsah

Otvorili nové ihrisko

Iniciátorom zámeru vybudovať pre túto školu so aktuálnym počtom 1010 žiakov futbalové ihrisko regulárnych rozmerov bol riaditeľ školy PaedDr. Jozef Čorba spolu so svojím zástupcom Mgr. Štefanom Fabiánom. „Obaja sú športoví zanietenci. Založili na škole aj klub KAC Jednota Košice, ktorý združuje niekoľko športov. Najpočetnejšiu základňu tvoria futbalisti a nohejbalisti s počtom členov 250," uviedol vedúci referátu športu a mládeže na magistráte mesta Košice Ivan Šulek.

ZŠ Bruselská, jedna z najväčších škôl v meste Košice aj na Slovensku, nemala celých 14 rokov vonkajší športový areál napriek tomu, že patrila v športe medzi najaktívnejšie školy. „V roku 2005, keď počet žiakov stúpol na 1400, sa vedenie školy rozhodlo pracovať na projekte vytvorenia vlastného ihriska, aby žiaci nemuseli trénovať na cudzích trávnikoch. Po štyroch rokoch sa tento zámer podarilo naplniť. Mesto Košice prispelo sumou takmer 163-tisíc eur (4,9 milióna Sk), ministerstvo školstva 149-tisíc eur (4,5 milióna Sk), U. S. Steel Košice čiastkou takmer 17-tisíc eur (500-tisíc Sk) a rovnakou sumou aj mestská časť Sídlisko Ťahanovce," informoval Ivan Šulek.

Celkové náklady na výstavbu ihriska predstavujú takmer 415-tisíc eur (12,5 milióna Sk). Ihrisko má regulárne futbalové rozmery 93 x 48 m s hracou plochou 90 x 46 m. Na tomto ihrisku sa môžu hrať mládežnícke súťaže všetkých kategórií a u mužov zápasy až do III. ligy. Po ZŠ Užhorodská je to druhé ihrisko v Košiciach, ktoré spĺňa uvedené kritériá. „Vybudovanie ihriska nadväzuje na tradíciu športových tried. Verím, že sa podarí naplniť zámer a ihrisko prinesie obyvateľom Košíc a žiakom široké možnosti športového a kultúrno-spoločenského žitia. Osobne som skutočne veľmi rád, že otvárame novú možnosť športovania. Verím, že prispeje k ďalšiemu rozvoju športu a atletiky," zdôraznil počas slávnostného otvorenia ihriska viceprimátor mesta Košice Marek Vargovčák.