Prejsť na obsah

Oznámenie o podávaní návrhov na udelenie verejných ocenení

Každoročne v rámci osláv Dňa mesta Košice sa udeľujú verejné ocenenia „Cena mesta Košice" a „Cena primátora mesta".

Cena mesta Košice - Cenu mesta Košice môže udeliť Mestské zastupiteľstvo v Košiciach za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, umeleckej, športovej, publicistickej a inej verejno-prospešnej činnosti. Cena mesta Košice sa udeľuje každoročne raz v roku, najviac pätnástim jednotlivcom a trom kolektívom.

Cena primátora mesta - Túto cenu udeľuje primátor mesta Košice obyvateľom mesta s trvalým pobytom na území mesta za ich záslužnú činnosť v prospech samosprávy mesta a rozvoja mesta. Cena primátora mesta sa udeľuje každoročne raz v roku, najviac dvadsiatim jednotlivcom a trom kolektívom.

Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať mestské časti, poslanecké kluby, vedecké, športové a umelecké inštitúcie a iné právnické osoby so sídlom na území mesta Košice.

Termín uzávierky na predloženie návrhov na ocenenie kolektívu alebo jednotlivca je 15.1.2012. Návrhy je potrebné predložiť 1x písomne a zároveň zaslať aj elektronicky s odôvodnením návrhu, stručnou charakteristikou a základnými údajmi navrhovaného kolektívu alebo jednotlivca a tiež s adresou, telefonickým a mailovým kontaktom navrhovateľa.

Adresa pre zasielanie návrhov písomne:

Magistrát mesta Košice,
Odd. podporných činností
referát samosprávnych orgánov

Tr. SNP 48/A
040 11 Košice

mailom - katarina.novakova@kosice.sk

Viac informácií o oceneniach udelených v predchádzajúcich rokoch nájdete na http://www.kosice.sk/clanok.php?file=ceny_mesta.htm


/Zdroj: Odd. podporných činností MMK, referát samosprávnych orgánov