Prejsť na obsah

Počty pozitívnych žiakov s ochorením Covid-19 na košických školách sa opäť znížili

Hoci metropola východu patrí v súčasnosti medzi najviac zasiahnuté slovenské okresy ochorením Covid-19, situácia na základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta tomu našťastie nenasvedčuje. Počty infikovaných žiakov ako aj zamestnancov škôl oproti minulému týždňu klesli na polovicu. Znížil sa aj celkový počet škôl, v ktorých musia učitelia svojich žiakov vyučovať on-line.

„Som rada, že máme už len 12 pozitívne testovaných žiakov a 3 zamestnancov škôl, keďže pred týždňom to bolo dvakrát toľko. Ochorenie Covid-19 nám negatívne ovplyvňuje výučbu na 9 školách a celkovo v 17 triedach, čo takmer o štvrtinu menej než v závere septembra. Teší ma, že v karanténe sa v súčasnosti nachádza už len okolo 380 žiakov našich škôl. Ešte začiatkom uplynulého týždňa ich bolo 600 a tieto počty postupne klesali až k dnešnému stavu. Všetci dúfame, že priaznivý vývoj nám zotrvá čo najdlhšie,“ informovala vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková.

Najviac detí na on-line vyučovaní majú na ZŠ Staničná a ZŠ Želiarska

Tento pondelok sa na dištančnú formu vzdelávania presunulo 79 detí z troch tried II. stupňa na ZŠ Staničná. Karanténa bude u nich trvať do budúceho pondelka, školské lavice na nich čakajú o deň neskôr. Počas tohto týždňa neuvidí svojich spolužiakov aj 67 detí z rôznych ročníkov na ZŠ Želiarska, ktorí museli ísť do karantény kvôli pozitívnemu testu jedného zo svojich učiteľov. Nové prípady ochorenia Covid-19 hlásila v úvode tohto týždňa u svojich žiakov aj ZŠ Drábova, ZŠ Krosnianska 4, ZŠ Laca Novomeského, ZŠ Trebišovská a ZŠ Polianska.