Prejsť na obsah

Podpis memoranda s poľským Krosnom

V piatok 18. septembra 2009 podpísali primátori miest Košice a Krosno v poľskom meste Memorandum o vzájomnej spolupráci medzi mestom Košice a mestom Krosno. Hlavným cieľom memoranda je vytvorenie podmienok pre komplexný rozvoj vzájomných vzťahov v oblasti kultúry, cezhraničnej spolupráce, v oblasti sociálnej komunikácie, rozvoja cestnej dopravy, podpory a výmeny informácií. Podpísaním tohto dokumentu sa posilnia už existujúce kontakty a otvárajú sa možnosti na rozšírenie spolupráce v ďalších oblastiach - výmena skúseností v sociálnej oblasti, v hospodárskom rozvoji, v obchodnej sfére, kultúre, umení, vzdelávaní a športe, doprave a v oblasti ochrany životného prostredia.

Za samosprávu mesta Košice sa na slávnostnom podpise zúčastnil primátor Mesta Košice Ing. František Knapík, Ing. RNDr. Emil Petrvalský CSc, predseda Komisie pre vzdelávanie, šport a mládež mestského zastupiteľstva a František Balún, predseda kultúrnej komisie MZ.

Za samosprávu mesta Krosna bol na slávnostnom akte prítomný primátor mesta Krosno Piotr Przytocki a jeho námestník Bronislaw Baran, poslanci Rady mesta Krosno, predstavitelia mestských kultúrnych organizácií, zástupcovia hasičského zboru, štátnej a mestskej polície.

viac aj na týchto stránkach:
http://www.krosno.pl/
http://www.krosno.pl/pl/aktualnosci/art464,krosno-i-koice-wieloletnia-przyjazn-i-wspolpraca.html