Prejsť na obsah

Podujatia v Kulturparku v tomto týždni

11. 3. ŠTVRTOK
KASÁRNE/KULTURPARK

WHAT THE HELL VIDEOART IS? I. - Oliver Tomáš
(Čo do pekla Videoart je? I.) VSTUP 0 €

WHAT THE HELL **** IS? / ČO DO PEKLA **** JE?
Séria prednášok-prezentácií-projekcií-diskusií, ktoré sa zaoberajú ʺnezodpovedanými otázkami ʺ jedna k z oblasti súčasného výtvarného umenia, hudby, filmu, alebo spoločensky zaujímavých tém, ktoré s umením súvisia. Prvoradou ambíciou platformy WHAT THE HELL **** IS? je zoznámiť širokú verejnosť s umením a jeho témami, ktoré sa v dnešnej dobe veľkej popularite netešia.
V MARCI SI ZOBERIEME NA MUŠKU VIDEOART. DOZVIETE SA, ČO TO VLASTNE DO PEKLA JE, A KDE TO VZNIKLO.
V rámci prvej prednášky spojenej s projekciou odhalíme, čo videoart je. Absolvujeme exkurz do počiatkov tejto jedinečnej a pomerne mladej umeleckej formy, a zoznámime sa s jej priekopníkmi ako Nam Jun Paik, Wolf Vostell, dvojica Vasulkovcov, Bill Viola... Pokračovať budeme už 18.3. 2010.

Mgr. Oliver Tomáš pôsobí na Katedre Dejín a teórie umenia na Fakulte Umení TU v Košiciach a na Inštitúte estetiky, vied o umení a kulturológie Filozofickej fakulty PU v Prešove, kde prednáša a vedie semináre z dejín a teórie estetiky, teórie umenia a filozofie. Venuje sa najmä problematike vnímania a jeho zmeny vplyvom digitálnych technológií, multimédií a internetu.

12. 3. PIATOK
KASÁRNE/
KULTURPARK, Kukučínova 2, Košice

19.00 ALICA GURINOVÁ (SK) |Vernisáž "My own point of view" |Študentka posledného ročníka Filmovej a televíznej fakulty na VŠMU v Bratislave je verejnosti známa predovšetkým ako dramaturgička a koordinátorka festivalu „Fest Anča". Na výstave v Košiciach sa predstaví výberom ilustrácií, animácií a v neposlednom rade realizáciou animácie priamo na steny Kasární/Kulturparku. V rámci vernisáže Alica predstaví úplne novú animáciu ku skladbe Bells od hudobného producenta „Foolk".
www.alicagurinova.sk

Výstava bude trvať od 13.marca do 16.apríla a bude otvorená utorok až nedeľu od 14:00 do 18:00 a počas akcií.

20.00 PEŤO TÁZOK aka Bene|spev, rap a KARAOKE TUNDRA|produkcia | KONCERT

"Obrazotvorné a uveriteľné príbehy s trochou nostalgie, irónie, tragédie ale i humoru. I keď býva projekt označovaný ako hip-hopový, je nutné dodať, že túto kategóriu značne presahuje a ponúka úplne odlišný pohľad než ktokoľvek z doposiaľ známých českých alebo slovenských interprétov. Štýlovo sa skladby PT & KT dajú zaradiť do kategórie alternatívneho rapu či abstraktného hip-hopu, ale od väčšinovej česko-slovenskej hip-hopovej produkcie sa líšia práve spracovávanými témami a inšpiráciou praskavou, glitchovou elektronikou, ktorá je Karaokeho hlavnou doménou."
www.myspace.com/petotazok
www.myspace.com/karaoketundra
Vstupné 3€|2€ študenti


ZAUJÍMAVÉ:

Grantový program Oživujeme verejný priestor| INTENDA - do 26. marca 2010
http://www.kosice2013.sk/sk/clanok/nadacia-intenda-vyhlasuje-druhe-grantove-kolo-programu-ozivujeme-verejny-priestor

Tretí ročník Challenge Europe - staň sa dobrovoľníkom

http://www.kosice2013.sk/sk/clanok/treti-rocnik-challenge-europe ;
http://challengeeurope.britishcouncil.org/index.php?option=com_content&view=article&id=500&Itemid=69

Letná škola kultúrneho manažmentu | termín uzávierky prihlášok:
31. marec 2010

Management Department of the University of Antwerp is organising a Summer School on Cultural Management, to be held on 1-7 July 2010, focusing on Museums and Cultural Diversity. It will be open to both students and professionals, and will cover topics such as the role of the museum in a multicultural society, HRM and cultural governance, collection mobility and collection management. More information is available at www.ua.ac.be/asu