Prejsť na obsah

Polaček pozval Trnku so Šatanom k okrúhlemu stolu o hokejovej hale na Medickej ulici

Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček (nezávislý) zvolal na piatkové popoludnie okrúhly stôl do Historickej radnice. Spolu so všetkými zainteresovanými chce na ňom diskutovať o projekte výstavby Krajskej hokejovej akadémie, ktorá má vyrásť na pozemkoch mesta a Košického samosprávneho kraja (KSK) na Medickej ulici.

Uplynulý utorok neschválili poslanci Mestského zastupiteľstva v Košiciach návrh na predaj pozemkov mesta pre KSK na Medickej ulici, na ktorých by v budúcnosti mala stáť hokejová hala.

Hoci väčšina z prítomných poslancov odobrila návrh predsedu majetkovej komisie Dominika Karaffu (nezávislý), aby mesto predalo pozemky KSK za cenu znaleckého posudku vo výške 794 470 eur, k potrebnej trojpätinovej väčšine na prijatie celého návrhu chýbali štyri hlasy.

Vyzval ich, aby sa spoločne dohodli na férovom riešení

Primátor v liste adresovanom predsedovi KSK Rastislavovi Trnkovi, prezidentovi SZĽH Miroslavovi Šatanovi a poslancom mestského zastupiteľstva vyzval, aby spoločne hľadali dohodu za rokovacím stolom a dohodli sa na férovom riešení.

Zdôraznil, že mestu pod jeho vedením záleží na rozvoji športovej infraštruktúry, avšak pri plnení tohto cieľa musí dbať aj na maximálnu efektívnosť a transparentnosť pri nakladaní so svojim majetkom.

„Verím, že našim spoločným cieľom je urobiť maximum preto, aby sa výstavba hokejovej haly na Medickej ulici mohla začať čo najskôr zrealizovať. Obyvatelia nášho mesta a Košického samosprávneho kraja, vedenie SZĽH ako aj široká športová verejnosť očakávajú, že sa spolu férovo dohodneme na najvhodnejšom riešení z pohľadu všetkých zainteresovaných strán," uviedol v liste primátor.  

Ako doplnil, verí, že počas konštruktívnej debaty pri okrúhlom stole nájdu také spoločné riešenie, ktoré budú môcť prezentovať verejnosti a poslancom Mestského zastupiteľstva.