Prejsť na obsah

Pomôžte útulkáčom, odvezte sa k nim busom

„Dopravný podnik mesta Košice podporuje dobrovoľnícke aktivity obyvateľov nášho mesta. Na základe žiadosti útulku UVP v Haniske sme sa rozhodli v spolupráci s mestom Košice poskytnúť pomoc, a zaviedli sme bezplatnú prepravu v čase letných prázdnin. Takto chceme podporiť dobrovoľníkov, ktorí chcú nezištne pomôcť útulkáčom,“ vyjadril sa Vladimír Padyšák, generálny riaditeľ DPMK a.s

Autobusová linka č. 21 bude premávať do konca prázdnin, do nedele 1. septembra 2019. Bezplatný ranný spoj do útulku v Haniske odchádza denne zo Staničného námestia o 8.45 hod., popoludňajší spätný spoj odchádza od útulku denne o 14:15 hod. .

„ Aj toto je ústretové gesto mesta a dopravného podniku voči dobrovoľníkom, ktorí sa rozhodnú nezištne pomáhať. Ide o jeden z prvých benefitov, ktorý spoločne ponúkame. V súčasnosti pracujeme na systéme podpory dobrovoľníckych aktivít a nastaviť ho chceme tak, aby sa dobrovoľníctvo aj v budúcnosti, nielen v tomto roku, kedy sú Košice Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva, stalo prirodzenou súčasťou života v našom meste,“ hovorí námestníčka primátora mesta Košice Lucia Gurbáľová.

Bezplatná preprava je určená pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú zapojiť do skrášlenia prostredia v útulku alebo pomôcť v ich aktivitách. Nárok na bezplatnú prepravu majú dospelí, deti aj ich sprievodcovia.

 „Keď  sme  si na sociálnej sieti zisťovali predbežný záujem, prekvapilo nás, že sa na dobrovoľnícke aktivity za týchto podmienok prihlásilo okolo 700 ľudí. Ďakujeme preto, že nám mesto aj dopravný podnik vyšlo v ústrety. Verím, že toto gesto nezostane bez odozvy,“ hovorí šéfka ÚVP Romana Šerfelová.

Autobusová linka č. 21 premáva na trase Staničné námestie – Námestie osloboditeľov – SOŠ automobilová – Perešská – Útulok a zastavuje na všetkých zastávkach na trase.