Prejsť na obsah

Poslanci rokujú poslednýkrát v tomto roku

Mestské zastupiteľstvo na dnešnom rokovaní schválilo zmeny a doplnky územného plánu Košíc pre lokalitu VŠA. Táto zmena okrem iného umožní využitie pozemkov pod bývalým futbalovým štadiónom a ihriskami, ktoré ich súkromný majiteľ, spoločnosť Avalta, v súčasnosti nevyužíva, na funkciu občianska vybavenosť, teda napríklad na výstavbu obchodno-zábavného centra.

„Mesto podpísalo s najväčším vlastníkom pozemkov v danej lokalite, spoločnosťou Avalta, memorandum o spolufinancovaní výstavby verejnej infraštruktúry, ako sú cesty, komunikácie a parkoviská. Tento investor sa zaviazal podieľať sa na týchto nákladoch sumou milión eur a okrem toho prispieť čiastkou približne 35-tisíc eur na úhradu výdavkov na zabezpečenie účasti a prezentácie mesta na investičnom veľtrhu MIPIM v Cannes v roku 2010,“ informoval poslancov primátor mesta Košice František Knapík.

Mestské zastupiteľstvo v ďalšej časti programu zasadnutia zvolilo nového hlavného kontrolóra samosprávy Košíc, keďže doterajšiemu kontrolórovi Richardovi Hojerovi končí 31. 12. 2009 šesťročné funkčné obdobie. Novou kontrolórkou bude od 1. 1. 2010 Hana Jakubíková.

Poslanci pokračovali v rokovaní, naplánovanom na dva dni, podľa schváleného programu, ktorý je zverejnený na:
http://www.kosice.sk/rokovanie_mz.php?id=101