Prejsť na obsah

Poslanci schválili hospodárenie a záverečný účet mesta

Výsledky hospodárenia a záverečný účet mesta Košice schválili vo štvrtok poslanci Mestského zastupiteľstva. Košice dosiahli v minulom roku príjmy vyše 3,514 miliardy Sk, výdavky boli 3,419 miliardy Sk vrátane príjmov a výdavkov z finančných operácií. Prebytok predstavoval takmer 95 miliónov korún.
Ako v stanovisku k záverečnému účtu podotkol hlavný kontrolór mesta Richard Hojer, prebytok je len relatívny, pretože Mesto Košice eviduje k 31. decembru 2007 záväzky z obchodného styku 505 670 900 korún. Ide vo väčšine prípadov o faktúry za dodávky tovarov a služieb pre mesto a subjekty v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.
Celkové záväzky mesta dosiahli 1,65 miliardy korún, záväzky z dlhovej služby sú z toho 1,145 miliardy korún.
Primátor mesta František Knapík stiahol z rokovania dva body z programu. Bolo to VZN mesta Košice o užívaní miestnych komunikácií, iných verejných priestranstiev a verejnoprospešných zariadení a návrh na zmeny a doplnky Rokovacieho poriadku.
Poslanci dostali vyhodnotenie plnenie zostávajúcich úloh vyplývajúcich z príkazu primátora na zabezpečenie plnenia opatrení na odstránenie nedostatkov zistených Najvyšším kontrolným úradom.
Schválený bol aj návrh výškového zónovania mesta, podľa ktorého výška všetkých budov na území Košíc bude limitovaná výškou jestvujúcej okolitej zástavby. Prípadné prekročenie tohto limitu je možné len na základe overenia samostatnou urbanistickou štúdiou odsúhlasenou ÚHA a orgánmi mesta Košice.

Zdroj: SITA