Prejsť na obsah

Predstavitelia mesta zabehli štafetu vo výbornom čase

88. ročník najprestížnejšej športovej udalosti Košíc sa skončil. Medzinárodného maratónu mieru (MMM) sa zúčastnilo rekordných vyše 6500 bežcov, in line korčuliarov, vozičkárov a handbikerov, medzi ktorými nechýbali ani zástupcovia mesta Košice. Svoju prvú štafetu na poste primátora mesta odbehol aj Richard Raši so svojim tímom a to v skvelom čase.

Podobne ako minulý, aj tento rok sa stal víťazom maratónu (42,195 km) Keňan. Cieľovou páskou prebehol Elijah Kiprono Kemboi v čase 2:11:15 hod. Vysoké ambície mali pred podujatím aj členovia vedenia mesta, ktorí prvýkrát spoločne zabehli maratónsku štafetu v zložení primátor Richard Raši, viceprimátor Ladislav Lazár, vedúci kancelárie primátora Martin Petruš a vedúci odd. podporných činností Juraj Tache. Ešte pred touto športovou udalosťou sa totiž stavili so skupinou No Name, že ich porazia, čo sa napokon s časom 3:35:06 hod. a v poradí 20-tym miestom podarilo.

Na maratón som sa nijako špeciálne nepripravoval, športujem odmalička, zvýšil som však frekvenciu behania v prírode, čomu prialo aj počasie. S mojim maratónskym výkonom som spokojný, dôležitejšie však pre mňa bolo, že som sa ho zúčastnil, som hrdý, že máme toto jedinečné podujatie európskeho významu práve v Košiciach. Najväčším zadosťučinením bol vyhratý mikrosúboj so skupinou No Name," povedal primátor s úsmevom.
Do najtradičnejšieho športového podujatia sa aktívne zapojila odbehnutím minimaratónu aj viceprimátorka Renáta Lenártová a vedúci právneho a majetkového odd. Peter Hajduček, ktorý zabehol polmaratón.
Bežalo sa mi výborne, cítila som sa tak dobre, že by som zrejme odbehla aj úsek zo štafety. Budúci rok sa pravdepodobne pridám k mojim kolegom, tento rok som prispôsobila tempo mojej dcére, ktorá odbehla minimaratón spolu so mnou," povedala viceprimátorka.

MMM je najmasovejšie a jedno z najvýznamnejších podujatí na Slovensku, ktoré sa pýši prívlastkom najstarší v Európe a druhý najstarší na svete. Lightmotívom tohtoročného MMM bola spomienka na 50. výročie víťazstva legendárneho Abebe Bikilu v Košiciach. Ukážkové počasie, športovcami a fanúšikmi nabité ulice, sprievodné podujatia a družná atmosféra dodávali 88. Ročníku MMM punc dokonalosti. Vďaka a dovidenia o rok!