Prejsť na obsah

Pri likvidácii odpadu na Majetkári objavili tri nové skládky

Mesto začalo minulý týždeň s odvozom odpadu  z lokality Majetkár, ktorá sa nachádza v intraviláne mestskej časti Košice – Sídlisko Ťahanovce. K týmto krokom  pristúpilo na základe rozhodnutia odboru starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu Košice zo 16. mája minulého roka, podľa ktorého má Mesto Košice v termíne do 30. júna 2019 zabezpečiť zhodnotenie alebo zneškodnenie odpadov uložených v rozpore so zákonom nad usadlosťou Majetkár. Trvanie prác sa odhadovalo na 8 pracovných dní, v závislosti od množstva odpadu, ktoré je potrebné zneškodniť. 

Od stredy do piatku minulého týždňa bolo z tejto lokality vyvezených  58,3 tony odpadu na Skládku odpadu OZOR - Veľké Ozorovce. Vzhľadom na nové nelegálne skládky odpadu, ktoré sa objavili až priamo počas ich likvidácie, je pravdepodobné, že sa rozsah a trvanie prác predĺžia. Momentálne sú zdokumentované 3 nové skládky odpady vo svahu nad cestou, pričom toto číslo nemusí byť konečné. Podľa predbežných prepočtov sa celkové náklady na vypratanie odhadujú na takmer 37 000 eur. V tejto sume je zahrnutý aj zákonný poplatok za uloženie odpadu. 

Dopravné obmedzenia cez deň zostávajú v platnosti

Vývoz odpadu prináša aj čiastočné dopravné obmedzenia, ktoré ostávajú  nezmenené. Až do ukončenia prác tak musia motoristi v smere do Košíc využívať medzi 7.00 – 17.30 hod. v blízkosti lokality Majetkár výlučne ľavý jazdný pruh. Pravý jazdný pruh bude aj naďalej v tom čase uzavretý, keďže je určený na zabezpečenie vjazdu do záhradkárskej lokality a nakladanie komunálneho odpadu nakladačmi s odvozom veľkoobjemových kontajnerov. Po ukončení prác každý deň budú od 17.30 hod. k dispozícii oba jazdné pruhy.