Prejsť na obsah

Príďte osláviť sviatok zvierat do ZOO

Svetový deň zvierat si aj v tomto roku pripomína košická Zoologická záhrada. Pre návštevníkov pripravila v sobotu kultúrny program spojený s krstom lamy alpaky, ktorá sa prvý raz narodila v tejto zoo pred necelými dvomi mesiacmi.
 

Rozkošné mláďatko pokrstia predseda predstavenstva a generálny riaditeľ VSE, a. s. Norbert Schürmann a známa herečka Štátneho divadla Ľubica Blaškovičová. Slávnosť krstu bude v sobotu 1. októbra o 13. 00 hod.

Návšteva zoologickej záhrady v tento deň bude príležitosťou pre všetkých milovníkov zvierat ukázať svoj postoj k životu na Zemi. Svetový deň zvierat - World Animal Day (WAD) bol ustanovený na Európskej konferencii ekológie vo Florencii v roku 1931. Tento deň mal spočiatku upozorniť na kritickú a neutešenú situáciu ohrozených druhov živočíchov. Neskôr sa začal vzťahovať na všetky druhy zvierat a postupne sa oslavoval po celom svete. Na deň 4. október pripadá sviatok sv. Františka z Assisi, ktorý bol veľkým milovníkom zvierat a je zároveň patrónom zvierat a ekológov.

Zdroj: Mgr. Eva Malešová - Oddelenie vzdelávania a marketingu ZOO Košice