Prejsť na obsah

Primátor Košíc sa stretol so zahraničnými študentmi

V neformálnej atmosfére sa v nedeľu podvečer na košickom Bankove stretol primátor Košíc Richard Raši s desiatkami zahraničných študentov, doktorandov a učiteľov. Absolventi letnej akadémie POL-LOC, zameranej na štúdium miestnych samospráv, tak mali možnosť priameho kontaktu s najvyššími predstaviteľmi tej košickej.

Projekt „Tvorba politiky na lokálnej úrovni (POL-LOC)" sa v metropole východu uskutočnil pod záštitou primátora mesta Košice Richarda Rašiho a dekana Ekonomickej fakulty Technickej univerzity Vincenta Šoltésa. Okrem samotného primátora prišla účastníkov školy v Košiciach privítať aj viceprimátorka Renáta Lenártová a ďalší predstavitelia Kancelárie primátora.

Organizátorom dvojtýždňovej letnej školy je Ekonomická fakulta Technickej univerzity v Košiciach a jej náplňou boli prednášky a semináre zamerané na problémy miestnych samospráv, o ktorých prítomným prednášali odborníci z rôznych kútov Európy.
Cieľom letnej školy je vytvorenie dlhodobejšej spolupráce medzi partnerskými univerzitami (fakultami), ktoré sa zaoberajú štúdiom politiky na miestnej úrovni a rozvinúť vedomosti a skúsenosti tých, ktorí študujú problematiku miestnej samosprávy. Jedným z cieľov bolo tiež skvalitniť vzdelávacie procesy na Ekonomickej fakulte TUKE a ďalších zúčastnených univerzitách.